miercuri, 23 iunie 2010

Mein Fuhrer nu te voi uita...

... dar gura mea tre' sa manance si ea ceva!

Pe 23 aprilie 1945, cu o saptamana inainte de sinuciderea fuhrer-ului si cu doua inaintea terminarii razboiului in Europa, Goering ii trimitea sefului sau o telegrama incredibila. Ii cerea, nici mai mult, nici mai putin, decat numirea sa in functia de conducator al Germaniei, deoarece actualul conducator era inconjurat de catre armatele dusmane si nu mai avea nicio sansa de a continua lupta in Berlin. Ca sa nu lase nimic la voia intamplarii, Goering termina telegrama spunand ca daca nu primeste raspuns in 24 de ore, va considera tacerea ca pe un raspuns pozitiv la cererea sa.


Furios, Hitler l-a demis pe Goering din toate functiile pe care le detinea si a ordonat sa fie arestat de catre trupele SS, ceea ce s-a intamplat imediat. Tot Hitler si-a schimbat testamentul politic, eliminandu-l pe prietenul sau de-o viata, Hermann Goering, din toate paragrafele in care aparea. Martin Bormann a adaugat si ordinul de a-l impusca pe tradator, impreuna cu sotia si fiica sa, dar trupele SS n-au executat acest ordin.

Ceea ce s-a intamplat ulterior incepe sa devina hazliu: impreuna cu pretiosul prizonier, trupele SS, constiente ca este o chestiune de ore sau de zile pana ca trupele aliate sa ajunga la ele, acestea s-au mutat intr-o locuinta a lui Hermann Goering si au asteptat linistite sa fie contactate. Arestatul si arestatorii asteptau cuminti sa fie arestati.

Ulterior, Goering a incercat la procesul de la Nurnberg sa joace cartea dizidentei, insa gluma era prea sinistra ca sa tina.

De ce va povestesc toate acestea? Pentru simplu motiv ca istoria se repeta. Totul e sa ai ochi si lupa pentru asa ceva. Incercati sa micsorati cele povestite si sa le plasati intr-un ceaun de mamaliga.

Daca reusim sa-l vedem pe Basescu in rolul lui Hitler - lucru nu foarte greu avand in vedere ura primului fata de proprii adversari, incrancenarea lui in a accede la puterea absoluta, radicalismul sau social si multe altele - atunci ne va facea chiar placere sa impartim actualilor actori si celelalte roluri din sinistrul Reich.

Ca si atunci, au existat soricei care au simtit ca nava se scufunda. Pentru soricei, problema nu e complicata: te strecori asa cum te-ai strecurat si pana acum. Problema este a guzganilor uriasi, a tapirilor si bursucilor care sunt prea mari si care au apucat sa fie mult prea aproape de fuhrer ca sa fie ulterior iertati.

Unii dintre aceste lighioane supraponderale au uimitoarea initiativa de a-i vorbi fuhrerului direct, cerandu-le aprobarea sa paraseasca nava care, oricum se scufunda, de ce sa se scufunde si cu ei? Doar l-au ajutat pe fuhrer cand a fost nevoie, astfel incat acum, cand el se scufunda, n-ar avea ei oare dreptul sa fuga inainte de colaps? Doar exista viata si dupa colaps, nu-i asa?

Ei bine, din doua una: ori DDD i-a cerut voie lui Traian sa iasa din prietenia portocalie si sa devina "anti" printr-o mica arestare abuziva, ori ideea a venit de la un avocat de-al lui DDD care stie ca in Romania nu poti fi judecat de doua ori pentru acelasi lucru si a propus un proces prost inceput care se va termina printr-o achitare, pentru a face imposibil un al doilea proces, posibil corect, peste cativa ani.

Eu sincer cred in prima varianta si cred ca DDD si Traian s-au hahait si au scris impreuna acest scenariu al arestarii, al catusarii si al pseudo-dizidentei care va urma. O bula de oxigen geniala pentru industria DDD de netezirea ultimului neuron care mai palpita in mintea atat de multor consumatori.

Dan si Traian se despart chipurile, printr-o tradare a marelui, printr-o mahnire a micului, dar asa este in democratie, pentru ca nimeni nu este mai presus de lege, nu-i asa? Eh, fatalitate, ce sa-i faci? Mai trebuie sa stai si o zi cu catusele la maini, dar justitia e buna finalmente si nu imparte marinimoasa dreptatea doar la Camatari, nu, ea e buna si cu adevaratii eroi ai neamului romanesc, cum ar fi caruntul tanar de care facem astazi vorbire.

Nu ma credeti? Dintr-o astfel de arestare, JJ si-a tras patalama de parlamentar european. Atunci a fost o intamplare, dar de-aia se intampla lucrurile, ca sa intelegi ceva din ele si sa le pui in folosul personal.

22 de comentarii:

  1. Salutare

    Un cetatean pe nume DD este arestat pentru santaj, nimic mai normal daca sunt dovezi !
    Televiziunea DD sau OTV functioneaza si fara DD, nu-i asa ?
    Acestea sunt puneri in scena pentru interese mai mari decat sanatajul incriminat.
    neuronos.wordpress

    RăspundețiȘtergere
  2. Şi eu care credeam că l-au arestat pentru tăinuire de probe în cazul Elodia. Oricum, DD cu cătuşe la mâini...m-a impresionat până la lacrimi. NOT!
    În plus, du-ţi analogia până la capăt: dacă Băse ar vrea să devină un nou Hitler autohton...trebuie să moară în acelaşi fel. Cât mai curând :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Ca este un scenariu cusut cu ata alba isi poate da seama si un copil de 4 ani. "Un primar din Cuca Macaii are afaceri imobiliare ilicite" - Sa mori tu! Pai ia oricare primar din Romania si vezi daca are afaceri imobiliare ilicite, daca nu a dat loturi pe criterii preferentiale, fie ca sunt ele politice sau pur si simplu soacra-sii. Ca se practica in Romania faptul ca unii jurnalisti iau bani ca sa nu scrie diverse, iar nu e o surpriza. Ca e de fapt un coverup al faptului ca guvernul care abia a trecut prin motiune isi roteste buzduganul si arunca spre populatie, iar nu e o surpriza. Ca romanul in loc sa isi apere drepturile si sa iasa in strada sta si se uita hipnotizat cum saracul Dan Diaconescu este arestat, nu mai mai surprinde. E acelasi scenariu ca in cazul arestarii lui Jiji: "divert" de la cazul Popoviciu. Ce ma surprinde insa, este ca acest personaj, care dupa ce a terfelit tot ceea ce inseamna ideea de jurnalism, pozeaza in victima, sperand ca o sa il si creada cineva. Si ma mai mir ca romanii chiar nu pot sa invete din greselile anterioare. Este exact ca in cazul lui Jiji, asa cum bine spuneai. Suntem o natie trista. Astept sa se incinga o hora in fata parchetului in care ma astept sa ii vad pe Elodia, Magda Ciumac, Tolea, Vrajitoarea aia cu o mie de prosoape pe cap care era invitata la latrina OTV, Traian Basescu si Emil Boc. O sa se cante dansul pinguinului la vuvuzele intru eliberarea DDD. Ca e pe trend.

    Tibi

    RăspundețiȘtergere
  4. Comparatia intre regimul lui Basescu si al treilea Reich mi se poare cel putin desantata. Sa nu uitam ca pe vrenea Germaniei naziste se muncea in draci si nu numai in constructia de armament, se faceau autostrazi si wv beetle. iar barbatii erau barbati. umblau cu sticluta la ei si erau capabili de sinucidere ptr un principiu. Despre "nazistul" Basescu si clica lui nu poti spune nici macar ca sunt imbracati bine. Asa ca nu sunt de-acord...ii vezi prea frumos.

    Cat despre viermele ala grizonat cu Bentley si dinti galbeni stricati, nu pot sa zic decat ca i-ar sta bine cu catuse, daca ar fi pe bune, cu conditia sa fie ptr multi ani, nu doar un show ieftin de emotionat babe.

    RăspundețiȘtergere
  5. "Daca reusim sa-l vedem pe Basescu in rolul lui Hitler - lucru nu foarte greu avand in vedere ura primului fata de proprii adversari, incrancenarea lui in a accede la puterea absoluta, radicalismul sau social si multe altele - atunci ne va facea chiar placere sa impartim actualilor actori si celelalte roluri din sinistrul Reich."

    Cum ar zice maica-mea, adica vara-ta, nu zicem "a facea, faceare" ci "a face, facere". La fel si in cazul comparatiei Hitler-Basescu: ca nu te pricepi la economie, ca nu ai cine stie ce idee de istoria comunismului, stiam; dar sa aflu acum ca nu stii prea multe nici despre cel pe care il studiezi cu atata aplecare, adica Hitler, ei, asta e ceva nou. Pai moncher, cand Hitler a vrut sa scoata Germania din criza economica, le-a facut autostrazi, right? Right. Si, pentru ca a vazut ca nu functioneaza metoda, s-a apucat de cucerit tari: Cehoslovacia, Polonia, URSS, Franta, si, ma rog, ce a mai gasit si el pe-acolo prin Europa. Teoria "spatiului vital", care este insuficient, si care se cuvine sa fie mai mult pentru poporul arian care "merita", iti suna cunoscut, cumva? DAr, cand s-a apucat Hitler de construit autostrazi, nemtii n-au zis nici carc: el a dat ordin, ei le-au construit. Cand s-a apucat de cucerit tari, iarasi, nici un protest: va ordon, cuceriti (Cehoslovacia, Polonia, URSS, etc). Vreun protest? Poate stii tu, eu n-am auzit. Intre timp, Basescu+Boc incearca sa opreasca pe coana criza cu niste legi care trec cu greu de parlament (dupa motiuni de cenzura sustinute de televiziuni isterice si de proteste de strada), care legi, unele, mai sunt si blocate de Curtea Constitutionala. Deci......care Hitler? Care Basescu? Care Koluk nu mai are clienti pentrui scenarii si le distribuie gratis pe blogul personal?

    RăspundețiȘtergere
  6. @ nepotul din Stomer

    Ca iti place sa musti de cur, stiam. Ca iti place la fel de mult ca maica-tii, adica vara-mea a mare, ei bine, asta n-o mai stiam. Da' ce naste din pitbull, buci musca, nu-i asa? Ia hai sa punem botnita situatiei, ca deja se ingroase gluma.

    "A facea" e o greseala tampita pentru care iti multumesc. Sper sa ma invat minte sa n-o mai repet. In rest insa, stii istoria mult mai subtire decat stiu eu conditionalul optativ.

    Asa cum fals presupui ca seful tau n-a fost securist in tineretea sa antwerpiana, asa presupui si ca autobahn-urile au fost construite de Hitler. Exact cum hitler s-a cocotat pe proiectele republicii de la Weimar de interconectare a marilor orase germane printr-o retea de autostrazi finantate de banci americane inca din anii 20, tot asa si idolul tau Traian Basescu s-a cocotat pe o hartie pe care a citit-o in parlament si a devenit, peste noapte, mare luptator anticomunist.

    Deci, dragule: Hitler a avut bulan cat carul, pentru ca proiectele erau deja incepute, dar blocate din cauza crizei din 1929. Cand a participat la alegeri in 1928, NSDAP-ul a luat doar 2,8%, exact cat a luat Vadim la ultimile alegeri parlamentare. De ce? Pentru ca germanii aveau de lucru in 1928. Ii durea in cot de un dobitoc care le tot spunea ca evreii ii sug de lovele, cand fix bancile respectivilor finantau marile proiecte sociale rutiere.

    Nenorocirea face ca Statele Unite sa se impiedice in propria libertate si sa declanseze binecunoscuta criza care a ravasit Europa prin consecintele sale secundare, cum ar fi colapsul economic al Germaniei din 1930, al doilea generat de straini dupa numai 7 ani (1923 - hiperinflatia generata in Germania de prea inrobitoarea datorie de razboi pretinsa de Franta si UK).

    Ca orice popor care a rabdat prea mult, Germania a facut o prostie si a votat masiv cu NSDAP, adica un 28% care l-a propulsat pe Traian Basescul lor din acea vreme in functia de cancelar.

    De ce il compar pe Basescu cu domnul Hitler? Pentru ca seamana. Ca orice nemernic care se ridica prin uneltiri, Hitler s-a folosit de Ernst Rohm ca Basescu de Petre Roman. Si tot ca si el, l-a asasinat, nu fizic, dar politic, da.

    Ca poporul roman nu este ce cel german, aici, da, ai perfecta dreptate. Dar sa-mi ridici in cer asa-zisa scoatere a Germaniei din criza economica de catre Hitler, este ca si cum mi-ai spune ca taierea de 15% din pensii hotarata doar de Basescu, nu de guvernul Boc, atentie, trebuia facuta, ba chiar inca si mai drastic.

    Pai, mon cher, ia sa analizam putin situatiunea: Hitler s-a apucat sa cucereasca tari nu cum spui tu, chipurile ca sa scoata tara din criza economica, ci pur si simplu pentru ca le vroia cucerite, pentru ca si-a soptit atunci in barba, atunci, in transeea din 1919 unde era sa-si piada vederea pentru Germania, si-a soptit doar un cuvant: razbunare!

    RăspundețiȘtergere
  7. @ nepotul din Stomer

    Ca iti place sa musti de cur, stiam. Ca iti place la fel de mult ca maica-tii, adica vara-mea a mare, ei bine, asta n-o mai stiam. Da' ce naste din pitbull, buci musca, nu-i asa? Ia hai sa punem botnita situatiei, ca deja se ingroase gluma.

    "A facea" e o greseala tampita pentru care iti multumesc. Sper sa ma invat minte sa n-o mai repet. In rest insa, stii istoria mult mai subtire decat stiu eu conditionalul optativ.

    Asa cum fals presupui ca seful tau n-a fost securist in tineretea sa antwerpiana, asa presupui si ca autobahn-urile au fost construite de Hitler. Exact cum hitler s-a cocotat pe proiectele republicii de la Weimar de interconectare a marilor orase germane printr-o retea de autostrazi finantate de banci americane inca din anii 20, tot asa si idolul tau Traian Basescu s-a cocotat pe o hartie pe care a citit-o in parlament si a devenit, peste noapte, mare luptator anticomunist.

    Deci, dragule: Hitler a avut bulan cat carul, pentru ca proiectele erau deja incepute, dar blocate din cauza crizei din 1929. Cand a participat la alegeri in 1928, NSDAP-ul a luat doar 2,8%, exact cat a luat Vadim la ultimile alegeri parlamentare. De ce? Pentru ca germanii aveau de lucru in 1928. Ii durea in cot de un dobitoc care le tot spunea ca evreii ii sug de lovele, cand fix bancile respectivilor finantau marile proiecte sociale rutiere.

    Nenorocirea face ca Statele Unite sa se impiedice in propria libertate si sa declanseze binecunoscuta criza care a ravasit Europa prin consecintele sale secundare, cum ar fi colapsul economic al Germaniei din 1930, al doilea generat de straini dupa numai 7 ani (1923 - hiperinflatia generata in Germania de prea inrobitoarea datorie de razboi pretinsa de Franta si UK).

    Ca orice popor care a rabdat prea mult, Germania a facut o prostie si a votat masiv cu NSDAP, adica un 28% care l-a propulsat pe Traian Basescul lor din acea vreme in functia de cancelar.

    De ce il compar pe Basescu cu domnul Hitler? Pentru ca seamana. Ca orice nemernic care se ridica prin uneltiri, Hitler s-a folosit de Ernst Rohm ca Basescu de Petre Roman. Si tot ca si el, l-a asasinat, nu fizic, dar politic, da.

    Ca poporul roman nu este ce cel german, aici, da, ai perfecta dreptate. Dar sa-mi ridici in cer asa-zisa scoatere a Germaniei din criza economica de catre Hitler, este ca si cum mi-ai spune ca taierea de 15% din pensii hotarata doar de Basescu, nu de guvernul Boc, atentie, trebuia facuta, ba chiar inca si mai drastic.

    Pai, mon cher, ia sa analizam putin situatiunea: Hitler s-a apucat sa cucereasca tari nu cum spui tu, chipurile ca sa scoata tara din criza economica, ci pur si simplu pentru ca le vroia cucerite, pentru ca si-a soptit atunci in barba, atunci, in transeea din 1919 unde era sa-si piada vederea pentru Germania, si-a soptit doar un cuvant: razbunare!

    RăspundețiȘtergere
  8. @ nepotul din Stomer

    Ca iti place sa musti de cur, stiam. Ca iti place la fel de mult ca maica-tii, adica vara-mea a mare, ei bine, asta n-o mai stiam. Da' ce naste din pitbull, buci musca, nu-i asa? Ia hai sa punem botnita situatiei, ca deja se ingroase gluma.

    "A facea" e o greseala tampita pentru care iti multumesc. Sper sa ma invat minte sa n-o mai repet. In rest insa, stii istoria mult mai subtire decat stiu eu conditionalul optativ.

    Asa cum fals presupui ca seful tau n-a fost securist in tineretea sa antwerpiana, asa presupui si ca autobahn-urile au fost construite de Hitler. Exact cum hitler s-a cocotat pe proiectele republicii de la Weimar de interconectare a marilor orase germane printr-o retea de autostrazi finantate de banci americane inca din anii 20, tot asa si idolul tau Traian Basescu s-a cocotat pe o hartie pe care a citit-o in parlament si a devenit, peste noapte, mare luptator anticomunist.

    Deci, dragule: Hitler a avut bulan cat carul, pentru ca proiectele erau deja incepute, dar blocate din cauza crizei din 1929. Cand a participat la alegeri in 1928, NSDAP-ul a luat doar 2,8%, exact cat a luat Vadim la ultimile alegeri parlamentare. De ce? Pentru ca germanii aveau de lucru in 1928. Ii durea in cot de un dobitoc care le tot spunea ca evreii ii sug de lovele, cand fix bancile respectivilor finantau marile proiecte sociale rutiere.

    Nenorocirea face ca Statele Unite sa se impiedice in propria libertate si sa declanseze binecunoscuta criza care a ravasit Europa prin consecintele sale secundare, cum ar fi colapsul economic al Germaniei din 1930, al doilea generat de straini dupa numai 7 ani (1923 - hiperinflatia generata in Germania de prea inrobitoarea datorie de razboi pretinsa de Franta si UK).

    Ca orice popor care a rabdat prea mult, Germania a facut o prostie si a votat masiv cu NSDAP, adica un 28% care l-a propulsat pe Traian Basescul lor din acea vreme in functia de cancelar.

    De ce il compar pe Basescu cu domnul Hitler? Pentru ca seamana. Ca orice nemernic care se ridica prin uneltiri, Hitler s-a folosit de Ernst Rohm ca Basescu de Petre Roman. Si tot ca si el, l-a asasinat, nu fizic, dar politic, da.

    Ca poporul roman nu este ce cel german, aici, da, ai perfecta dreptate. Dar sa-mi ridici in cer asa-zisa scoatere a Germaniei din criza economica de catre Hitler, este ca si cum mi-ai spune ca taierea de 15% din pensii hotarata doar de Basescu, nu de guvernul Boc, atentie, trebuia facuta, ba chiar inca si mai drastic.

    Pai, mon cher, ia sa analizam putin situatiunea: Hitler s-a apucat sa cucereasca tari nu cum spui tu, chipurile ca sa scoata tara din criza economica, ci pur si simplu pentru ca le vroia cucerite, pentru ca si-a soptit atunci in barba, atunci, in transeea din 1919 unde era sa-si piada vederea pentru Germania, si-a soptit doar un cuvant: razbunare!

    RăspundețiȘtergere
  9. @ nepotul din Stomer

    Ca iti place sa musti de cur, stiam. Ca iti place la fel de mult ca maica-tii, adica vara-mea a mare, ei bine, asta n-o mai stiam. Da' ce naste din pitbull, buci musca, nu-i asa? Ia hai sa punem botnita situatiei, ca deja se ingroase gluma.

    "A facea" e o greseala tampita pentru care iti multumesc. Sper sa ma invat minte sa n-o mai repet. In rest insa, stii istoria mult mai subtire decat stiu eu conditionalul optativ.

    Asa cum fals presupui ca seful tau n-a fost securist in tineretea sa antwerpiana, asa presupui si ca autobahn-urile au fost construite de Hitler. Exact cum hitler s-a cocotat pe proiectele republicii de la Weimar de interconectare a marilor orase germane printr-o retea de autostrazi finantate de banci americane inca din anii 20, tot asa si idolul tau Traian Basescu s-a cocotat pe o hartie pe care a citit-o in parlament si a devenit, peste noapte, mare luptator anticomunist.

    Deci, dragule: Hitler a avut bulan cat carul, pentru ca proiectele erau deja incepute, dar blocate din cauza crizei din 1929. Cand a participat la alegeri in 1928, NSDAP-ul a luat doar 2,8%, exact cat a luat Vadim la ultimile alegeri parlamentare. De ce? Pentru ca germanii aveau de lucru in 1928. Ii durea in cot de un dobitoc care le tot spunea ca evreii ii sug de lovele, cand fix bancile respectivilor finantau marile proiecte sociale rutiere.

    Nenorocirea face ca Statele Unite sa se impiedice in propria libertate si sa declanseze binecunoscuta criza care a ravasit Europa prin consecintele sale secundare, cum ar fi colapsul economic al Germaniei din 1930, al doilea generat de straini dupa numai 7 ani (1923 - hiperinflatia generata in Germania de prea inrobitoarea datorie de razboi pretinsa de Franta si UK).

    Ca orice popor care a rabdat prea mult, Germania a facut o prostie si a votat masiv cu NSDAP, adica un 28% care l-a propulsat pe Traian Basescul lor din acea vreme in functia de cancelar.

    De ce il compar pe Basescu cu domnul Hitler? Pentru ca seamana. Ca orice nemernic care se ridica prin uneltiri, Hitler s-a folosit de Ernst Rohm ca Basescu de Petre Roman. Si tot ca si el, l-a asasinat, nu fizic, dar politic, da.

    Ca poporul roman nu este ce cel german, aici, da, ai perfecta dreptate. Dar sa-mi ridici in cer asa-zisa scoatere a Germaniei din criza economica de catre Hitler, este ca si cum mi-ai spune ca taierea de 15% din pensii hotarata doar de Basescu, nu de guvernul Boc, atentie, trebuia facuta, ba chiar inca si mai drastic.

    Pai, mon cher, ia sa analizam putin situatiunea: Hitler s-a apucat sa cucereasca tari nu cum spui tu, chipurile ca sa scoata tara din criza economica, ci pur si simplu pentru ca le vroia cucerite, pentru ca si-a soptit atunci in barba, atunci, in transeea din 1919 unde era sa-si piada vederea pentru Germania, si-a soptit doar un cuvant: razbunare!

    RăspundețiȘtergere
  10. @ nepotul din Stomer

    Ca iti place sa musti de cur, stiam. Ca iti place la fel de mult ca maica-tii, adica vara-mea a mare, ei bine, asta n-o mai stiam. Da' ce naste din pitbull, buci musca, nu-i asa? Ia hai sa punem botnita situatiei, ca deja se ingroase gluma.

    "A facea" e o greseala tampita pentru care iti multumesc. Sper sa ma invat minte sa n-o mai repet. In rest insa, stii istoria mult mai subtire decat stiu eu conditionalul optativ.

    Asa cum fals presupui ca seful tau n-a fost securist in tineretea sa antwerpiana, asa presupui si ca autobahn-urile au fost construite de Hitler. Exact cum hitler s-a cocotat pe proiectele republicii de la Weimar de interconectare a marilor orase germane printr-o retea de autostrazi finantate de banci americane inca din anii 20, tot asa si idolul tau Traian Basescu s-a cocotat pe o hartie pe care a citit-o in parlament si a devenit, peste noapte, mare luptator anticomunist.

    Deci, dragule: Hitler a avut bulan cat carul, pentru ca proiectele erau deja incepute, dar blocate din cauza crizei din 1929. Cand a participat la alegeri in 1928, NSDAP-ul a luat doar 2,8%, exact cat a luat Vadim la ultimile alegeri parlamentare. De ce? Pentru ca germanii aveau de lucru in 1928. Ii durea in cot de un dobitoc care le tot spunea ca evreii ii sug de lovele, cand fix bancile respectivilor finantau marile proiecte sociale rutiere.

    Nenorocirea face ca Statele Unite sa se impiedice in propria libertate si sa declanseze binecunoscuta criza care a ravasit Europa prin consecintele sale secundare, cum ar fi colapsul economic al Germaniei din 1930, al doilea generat de straini dupa numai 7 ani (1923 - hiperinflatia generata in Germania de prea inrobitoarea datorie de razboi pretinsa de Franta si UK).

    Ca orice popor care a rabdat prea mult, Germania a facut o prostie si a votat masiv cu NSDAP, adica un 28% care l-a propulsat pe Traian Basescul lor din acea vreme in functia de cancelar.

    De ce il compar pe Basescu cu domnul Hitler? Pentru ca seamana. Ca orice nemernic care se ridica prin uneltiri, Hitler s-a folosit de Ernst Rohm ca Basescu de Petre Roman. Si tot ca si el, l-a asasinat, nu fizic, dar politic, da.

    Ca poporul roman nu este ce cel german, aici, da, ai perfecta dreptate. Dar sa-mi ridici in cer asa-zisa scoatere a Germaniei din criza economica de catre Hitler, este ca si cum mi-ai spune ca taierea de 15% din pensii hotarata doar de Basescu, nu de guvernul Boc, atentie, trebuia facuta, ba chiar inca si mai drastic.

    RăspundețiȘtergere
  11. @ nepotul din Stomer

    Ca iti place sa musti de cur, stiam. Ca iti place la fel de mult ca maica-tii, adica vara-mea a mare, ei bine, asta n-o mai stiam. Da' ce naste din pitbull, buci musca, nu-i asa? Ia hai sa punem botnita situatiei, ca deja se ingroase gluma.

    "A facea" e o greseala tampita pentru care iti multumesc. Sper sa ma invat minte sa n-o mai repet. In rest insa, stii istoria mult mai subtire decat stiu eu conditionalul optativ.

    Asa cum fals presupui ca seful tau n-a fost securist in tineretea sa antwerpiana, asa presupui si ca autobahn-urile au fost construite de Hitler. Exact cum hitler s-a cocotat pe proiectele republicii de la Weimar de interconectare a marilor orase germane printr-o retea de autostrazi finantate de banci americane inca din anii 20, tot asa si idolul tau Traian Basescu s-a cocotat pe o hartie pe care a citit-o in parlament si a devenit, peste noapte, mare luptator anticomunist.

    Deci, dragule: Hitler a avut bulan cat carul, pentru ca proiectele erau deja incepute, dar blocate din cauza crizei din 1929. Cand a participat la alegeri in 1928, NSDAP-ul a luat doar 2,8%, exact cat a luat Vadim la ultimile alegeri parlamentare. De ce? Pentru ca germanii aveau de lucru in 1928. Ii durea in cot de un dobitoc care le tot spunea ca evreii ii sug de lovele, cand fix bancile respectivilor finantau marile proiecte sociale rutiere.

    RăspundețiȘtergere
  12. Nenorocirea face ca Statele Unite sa se impiedice in propria libertate si sa declanseze binecunoscuta criza care a ravasit Europa prin consecintele sale secundare, cum ar fi colapsul economic al Germaniei din 1930, al doilea generat de straini dupa numai 7 ani (1923 - hiperinflatia generata in Germania de prea inrobitoarea datorie de razboi pretinsa de Franta si UK).

    Ca orice popor care a rabdat prea mult, Germania a facut o prostie si a votat masiv cu NSDAP, adica un 28% care l-a propulsat pe Traian Basescul lor din acea vreme in functia de cancelar.

    De ce il compar pe Basescu cu domnul Hitler? Pentru ca seamana. Ca orice nemernic care se ridica prin uneltiri, Hitler s-a folosit de Ernst Rohm ca Basescu de Petre Roman. Si tot ca si el, l-a asasinat, nu fizic, dar politic, da.

    Ca poporul roman nu este ce cel german, aici, da, ai perfecta dreptate. Dar sa-mi ridici in cer asa-zisa scoatere a Germaniei din criza economica de catre Hitler, este ca si cum mi-ai spune ca taierea de 15% din pensii hotarata doar de Basescu, nu de guvernul Boc, atentie, trebuia facuta, ba chiar inca si mai drastic.

    Pai, mon cher, ia sa analizam putin situatiunea: Hitler s-a apucat sa cucereasca tari nu cum spui tu, chipurile ca sa scoata tara din criza economica, ci pur si simplu pentru ca le vroia cucerite, pentru ca si-a soptit atunci in barba, atunci, in transeea din 1919 unde era sa-si piada vederea pentru Germania, si-a soptit doar un cuvant: razbunare!

    RăspundețiȘtergere
  13. Boul de Hitler nu era capabil de altceva, si asta s-a vazut ulterior. Hitler a cucerit tari pentru ca vroia sa cucereasca tari. Punct. Basescu vrea putere pentru ca vrea putere. Punct. Nu exista ideal la niciunul. Exista doar ego.

    Teoria spatiului vital era o teorie pentru prosti, asa cum teoria luptei anticomuniste te-a cucerit si pe tine, ca si pe multi altii.

    Eu sunt fascinat de Traian Basescu cum stie sa calce pe cadavre si cum manipuleaza prosti si naivi. Ai sa vezi cum are sa-si sacrifice oamenii, ai sa vezi cum are sa se zbata pentru putere chiar calcand legea. e doar o chestiune de timp.

    Esti adorabil cand afirmi: "basescu+boc incearca sa opreasca pe coana criza cu niste legi care trec cu greu de parlament". Parca ai fi maica-ta dandu-si cu parerea ca matusa noastra draga, dupa cate suferise in spital, ar fi cazul sa fie retrasa intr-un azil de batrani, sa aiba cineva grija de ea. Daca era dupa maica-ta, matusa noastra draga era acum motiv de intalnire familiala tip parastas. Dar uite ca nu trec motiunile de urgenta cum vor desteptii familiei. Uite ca si-a bagat taica-meu coada si si-a salvat sora comunista, aducandu-i in fiecare zi supa si mancare taiata marunt, cu tot cu piciorul lui beteag si fara sa ceara ajutor de la nimeni. Uite ca bine ca n-a trecut prin parlamentul familiei stralucita idee.

    RăspundețiȘtergere
  14. Ca sa te pastisez in continuare: tu+maica-ta = basescu+boc pentru familia noastra. Ma bucur ca nu ne mai vorbim la telefon.

    Si ca final, adaug urmatoarele: sa nu-ti mai fie teama pentru Kolukul care nu are unde vinde scenariile sale. Are sau n-are, chiar nu e treaba ta. Vezi-ti de idolii tai portocalii si de iscusinta cu care ei rezolva criza.

    Kolukul doar se caca pe el de ras ca, daca e sa ne luam dupa adresa din buletin, tu ar trebui sa te plangi politiei ca te-am dat afara din casa.

    - sfarsitul raspunsului in 4 bucati -

    RăspundețiȘtergere
  15. @ nepotul din Stomer

    Ca iti place sa musti de cur, stiam. Ca iti place la fel de mult ca maica-tii, adica vara-mea a mare, ei bine, asta n-o mai stiam. Da' ce naste din pitbull, buci musca, nu-i asa? Ia hai sa punem botnita situatiei, ca deja se ingroase gluma.

    "A facea" e o greseala tampita pentru care iti multumesc. Sper sa ma invat minte sa n-o mai repet. In rest insa, stii istoria mult mai subtire decat stiu eu conditionalul optativ.

    Asa cum fals presupui ca seful tau n-a fost securist in tineretea sa antwerpiana, asa presupui si ca autobahn-urile au fost construite de Hitler. Exact cum hitler s-a cocotat pe proiectele republicii de la Weimar de interconectare a marilor orase germane printr-o retea de autostrazi finantate de banci americane inca din anii 20, tot asa si idolul tau Traian Basescu s-a cocotat pe o hartie pe care a citit-o in parlament si a devenit, peste noapte, mare luptator anticomunist.

    Deci, dragule: Hitler a avut bulan cat carul, pentru ca proiectele erau deja incepute, dar blocate din cauza crizei din 1929. Cand a participat la alegeri in 1928, NSDAP-ul a luat doar 2,8%, exact cat a luat Vadim la ultimile alegeri parlamentare. De ce? Pentru ca germanii aveau de lucru in 1928. Ii durea in cot de un dobitoc care le tot spunea ca evreii ii sug de lovele, cand fix bancile respectivilor finantau marile proiecte sociale rutiere.

    Nenorocirea face ca Statele Unite sa se impiedice in propria libertate si sa declanseze binecunoscuta criza care a ravasit Europa prin consecintele sale secundare, cum ar fi colapsul economic al Germaniei din 1930, al doilea generat de straini dupa numai 7 ani (1923 - hiperinflatia generata in Germania de prea inrobitoarea datorie de razboi pretinsa de Franta si UK).

    Ca orice popor care a rabdat prea mult, Germania a facut o prostie si a votat masiv cu NSDAP, adica un 28% care l-a propulsat pe Traian Basescul lor din acea vreme in functia de cancelar.

    De ce il compar pe Basescu cu domnul Hitler? Pentru ca seamana. Ca orice nemernic care se ridica prin uneltiri, Hitler s-a folosit de Ernst Rohm ca Basescu de Petre Roman. Si tot ca si el, l-a asasinat, nu fizic, dar politic, da.

    Ca poporul roman nu este ce cel german, aici, da, ai perfecta dreptate. Dar sa-mi ridici in cer asa-zisa scoatere a Germaniei din criza economica de catre Hitler, este ca si cum mi-ai spune ca taierea de 15% din pensii hotarata doar de Basescu, nu de guvernul Boc, atentie, trebuia facuta, ba chiar inca si mai drastic.

    Pai, mon cher, ia sa analizam putin situatiunea: Hitler s-a apucat sa cucereasca tari nu cum spui tu, chipurile ca sa scoata tara din criza economica, ci pur si simplu pentru ca le vroia cucerite, pentru ca si-a soptit atunci in barba, atunci, in transeea din 1919 unde era sa-si piada vederea pentru Germania, si-a soptit doar un cuvant: razbunare!

    RăspundețiȘtergere
  16. @ nepotul din Stomer

    Ca iti place sa musti de cur, stiam. Ca iti place la fel de mult ca maica-tii, adica vara-mea a mare, ei bine, asta n-o mai stiam. Da' ce naste din pitbull, buci musca, nu-i asa? Ia hai sa punem botnita situatiei, ca deja se ingroase gluma.

    "A facea" e o greseala tampita pentru care iti multumesc. Sper sa ma invat minte sa n-o mai repet. In rest insa, stii istoria mult mai subtire decat stiu eu conditionalul optativ.

    Asa cum fals presupui ca seful tau n-a fost securist in tineretea sa antwerpiana, asa presupui si ca autobahn-urile au fost construite de Hitler. Exact cum hitler s-a cocotat pe proiectele republicii de la Weimar de interconectare a marilor orase germane printr-o retea de autostrazi finantate de banci americane inca din anii 20, tot asa si idolul tau Traian Basescu s-a cocotat pe o hartie pe care a citit-o in parlament si a devenit, peste noapte, mare luptator anticomunist.

    Deci, dragule: Hitler a avut bulan cat carul, pentru ca proiectele erau deja incepute, dar blocate din cauza crizei din 1929. Cand a participat la alegeri in 1928, NSDAP-ul a luat doar 2,8%, exact cat a luat Vadim la ultimile alegeri parlamentare. De ce? Pentru ca germanii aveau de lucru in 1928. Ii durea in cot de un dobitoc care le tot spunea ca evreii ii sug de lovele, cand fix bancile respectivilor finantau marile proiecte sociale rutiere.

    Nenorocirea face ca Statele Unite sa se impiedice in propria libertate si sa declanseze binecunoscuta criza care a ravasit Europa prin consecintele sale secundare, cum ar fi colapsul economic al Germaniei din 1930, al doilea generat de straini dupa numai 7 ani (1923 - hiperinflatia generata in Germania de prea inrobitoarea datorie de razboi pretinsa de Franta si UK).

    Ca orice popor care a rabdat prea mult, Germania a facut o prostie si a votat masiv cu NSDAP, adica un 28% care l-a propulsat pe Traian Basescul lor din acea vreme in functia de cancelar.

    De ce il compar pe Basescu cu domnul Hitler? Pentru ca seamana. Ca orice nemernic care se ridica prin uneltiri, Hitler s-a folosit de Ernst Rohm ca Basescu de Petre Roman. Si tot ca si el, l-a asasinat, nu fizic, dar politic, da.

    Ca poporul roman nu este ce cel german, aici, da, ai perfecta dreptate. Dar sa-mi ridici in cer asa-zisa scoatere a Germaniei din criza economica de catre Hitler, este ca si cum mi-ai spune ca taierea de 15% din pensii hotarata doar de Basescu, nu de guvernul Boc, atentie, trebuia facuta, ba chiar inca si mai drastic.

    Pai, mon cher, ia sa analizam putin situatiunea: Hitler s-a apucat sa cucereasca tari nu cum spui tu, chipurile ca sa scoata tara din criza economica, ci pur si simplu pentru ca le vroia cucerite, pentru ca si-a soptit atunci in barba, atunci, in transeea din 1919 unde era sa-si piada vederea pentru Germania, si-a soptit doar un cuvant: razbunare!

    RăspundețiȘtergere
  17. @ nepotul din Stomer

    Ca iti place sa musti de cur, stiam. Ca iti place la fel de mult ca maica-tii, adica vara-mea a mare, ei bine, asta n-o mai stiam. Da' ce naste din pitbull, buci musca, nu-i asa? Ia hai sa punem botnita situatiei, ca deja se ingroase gluma.

    "A facea" e o greseala tampita pentru care iti multumesc. Sper sa ma invat minte sa n-o mai repet. In rest insa, stii istoria mult mai subtire decat stiu eu conditionalul optativ.

    Asa cum fals presupui ca seful tau n-a fost securist in tineretea sa antwerpiana, asa presupui si ca autobahn-urile au fost construite de Hitler. Exact cum hitler s-a cocotat pe proiectele republicii de la Weimar de interconectare a marilor orase germane printr-o retea de autostrazi finantate de banci americane inca din anii 20, tot asa si idolul tau Traian Basescu s-a cocotat pe o hartie pe care a citit-o in parlament si a devenit, peste noapte, mare luptator anticomunist.

    Deci, dragule: Hitler a avut bulan cat carul, pentru ca proiectele erau deja incepute, dar blocate din cauza crizei din 1929. Cand a participat la alegeri in 1928, NSDAP-ul a luat doar 2,8%, exact cat a luat Vadim la ultimile alegeri parlamentare. De ce? Pentru ca germanii aveau de lucru in 1928. Ii durea in cot de un dobitoc care le tot spunea ca evreii ii sug de lovele, cand fix bancile respectivilor finantau marile proiecte sociale rutiere.

    Nenorocirea face ca Statele Unite sa se impiedice in propria libertate si sa declanseze binecunoscuta criza care a ravasit Europa prin consecintele sale secundare, cum ar fi colapsul economic al Germaniei din 1930, al doilea generat de straini dupa numai 7 ani (1923 - hiperinflatia generata in Germania de prea inrobitoarea datorie de razboi pretinsa de Franta si UK).

    Ca orice popor care a rabdat prea mult, Germania a facut o prostie si a votat masiv cu NSDAP, adica un 28% care l-a propulsat pe Traian Basescul lor din acea vreme in functia de cancelar.

    De ce il compar pe Basescu cu domnul Hitler? Pentru ca seamana. Ca orice nemernic care se ridica prin uneltiri, Hitler s-a folosit de Ernst Rohm ca Basescu de Petre Roman. Si tot ca si el, l-a asasinat, nu fizic, dar politic, da.

    Ca poporul roman nu este ce cel german, aici, da, ai perfecta dreptate. Dar sa-mi ridici in cer asa-zisa scoatere a Germaniei din criza economica de catre Hitler, este ca si cum mi-ai spune ca taierea de 15% din pensii hotarata doar de Basescu, nu de guvernul Boc, atentie, trebuia facuta, ba chiar inca si mai drastic.

    Pai, mon cher, ia sa analizam putin situatiunea: Hitler s-a apucat sa cucereasca tari nu cum spui tu, chipurile ca sa scoata tara din criza economica, ci pur si simplu pentru ca le vroia cucerite, pentru ca si-a soptit atunci in barba, atunci, in transeea din 1919 unde era sa-si piada vederea pentru Germania, si-a soptit doar un cuvant: razbunare!

    RăspundețiȘtergere
  18. @ nepotul din Stomer

    Ca iti place sa musti de cur, stiam. Ca iti place la fel de mult ca maica-tii, adica vara-mea a mare, ei bine, asta n-o mai stiam. Da' ce naste din pitbull, buci musca, nu-i asa? Ia hai sa punem botnita situatiei, ca deja se ingroase gluma.

    "A facea" e o greseala tampita pentru care iti multumesc. Sper sa ma invat minte sa n-o mai repet. In rest insa, stii istoria mult mai subtire decat stiu eu conditionalul optativ.

    Asa cum fals presupui ca seful tau n-a fost securist in tineretea sa antwerpiana, asa presupui si ca autobahn-urile au fost construite de Hitler. Exact cum hitler s-a cocotat pe proiectele republicii de la Weimar de interconectare a marilor orase germane printr-o retea de autostrazi finantate de banci americane inca din anii 20, tot asa si idolul tau Traian Basescu s-a cocotat pe o hartie pe care a citit-o in parlament si a devenit, peste noapte, mare luptator anticomunist.

    Deci, dragule: Hitler a avut bulan cat carul, pentru ca proiectele erau deja incepute, dar blocate din cauza crizei din 1929. Cand a participat la alegeri in 1928, NSDAP-ul a luat doar 2,8%, exact cat a luat Vadim la ultimile alegeri parlamentare. De ce? Pentru ca germanii aveau de lucru in 1928. Ii durea in cot de un dobitoc care le tot spunea ca evreii ii sug de lovele, cand fix bancile respectivilor finantau marile proiecte sociale rutiere.

    Nenorocirea face ca Statele Unite sa se impiedice in propria libertate si sa declanseze binecunoscuta criza care a ravasit Europa prin consecintele sale secundare, cum ar fi colapsul economic al Germaniei din 1930, al doilea generat de straini dupa numai 7 ani (1923 - hiperinflatia generata in Germania de prea inrobitoarea datorie de razboi pretinsa de Franta si UK).

    Ca orice popor care a rabdat prea mult, Germania a facut o prostie si a votat masiv cu NSDAP, adica un 28% care l-a propulsat pe Traian Basescul lor din acea vreme in functia de cancelar.

    De ce il compar pe Basescu cu domnul Hitler? Pentru ca seamana. Ca orice nemernic care se ridica prin uneltiri, Hitler s-a folosit de Ernst Rohm ca Basescu de Petre Roman. Si tot ca si el, l-a asasinat, nu fizic, dar politic, da.

    Ca poporul roman nu este ce cel german, aici, da, ai perfecta dreptate. Dar sa-mi ridici in cer asa-zisa scoatere a Germaniei din criza economica de catre Hitler, este ca si cum mi-ai spune ca taierea de 15% din pensii hotarata doar de Basescu, nu de guvernul Boc, atentie, trebuia facuta, ba chiar inca si mai drastic.

    Pai, mon cher, ia sa analizam putin situatiunea: Hitler s-a apucat sa cucereasca tari nu cum spui tu, chipurile ca sa scoata tara din criza economica, ci pur si simplu pentru ca le vroia cucerite, pentru ca si-a soptit atunci in barba, atunci, in transeea din 1919 unde era sa-si piada vederea pentru Germania, si-a soptit doar un cuvant: razbunare!

    RăspundețiȘtergere
  19. @ nepotul din Stomer

    Ca iti place sa musti de cur, stiam. Ca iti place la fel de mult ca maica-tii, adica vara-mea a mare, ei bine, asta n-o mai stiam. Da' ce naste din pitbull, buci musca, nu-i asa? Ia hai sa punem botnita situatiei, ca deja se ingroase gluma.

    "A facea" e o greseala tampita pentru care iti multumesc. Sper sa ma invat minte sa n-o mai repet. In rest insa, stii istoria mult mai subtire decat stiu eu conditionalul optativ.

    Asa cum fals presupui ca seful tau n-a fost securist in tineretea sa antwerpiana, asa presupui si ca autobahn-urile au fost construite de Hitler. Exact cum hitler s-a cocotat pe proiectele republicii de la Weimar de interconectare a marilor orase germane printr-o retea de autostrazi finantate de banci americane inca din anii 20, tot asa si idolul tau Traian Basescu s-a cocotat pe o hartie pe care a citit-o in parlament si a devenit, peste noapte, mare luptator anticomunist.

    Deci, dragule: Hitler a avut bulan cat carul, pentru ca proiectele erau deja incepute, dar blocate din cauza crizei din 1929. Cand a participat la alegeri in 1928, NSDAP-ul a luat doar 2,8%, exact cat a luat Vadim la ultimile alegeri parlamentare. De ce? Pentru ca germanii aveau de lucru in 1928. Ii durea in cot de un dobitoc care le tot spunea ca evreii ii sug de lovele, cand fix bancile respectivilor finantau marile proiecte sociale rutiere.

    RăspundețiȘtergere
  20. @ nepotul din Stomer - partea 2 din 4

    Nenorocirea face ca Statele Unite sa se impiedice in propria libertate si sa declanseze binecunoscuta criza care a ravasit Europa prin consecintele sale secundare, cum ar fi colapsul economic al Germaniei din 1930, al doilea generat de straini dupa numai 7 ani (1923 - hiperinflatia generata in Germania de prea inrobitoarea datorie de razboi pretinsa de Franta si UK).

    Ca orice popor care a rabdat prea mult, Germania a facut o prostie si a votat masiv cu NSDAP, adica un 28% care l-a propulsat pe Traian Basescul lor din acea vreme in functia de cancelar.

    De ce il compar pe Basescu cu domnul Hitler? Pentru ca seamana. Ca orice nemernic care se ridica prin uneltiri, Hitler s-a folosit de Ernst Rohm ca Basescu de Petre Roman. Si tot ca si el, l-a asasinat, nu fizic, dar politic, da.

    Ca poporul roman nu este ce cel german, aici, da, ai perfecta dreptate. Dar sa-mi ridici in cer asa-zisa scoatere a Germaniei din criza economica de catre Hitler, este ca si cum mi-ai spune ca taierea de 15% din pensii hotarata doar de Basescu, nu de guvernul Boc, atentie, trebuia facuta, ba chiar inca si mai drastic.

    Pai, mon cher, ia sa analizam putin situatiunea: Hitler s-a apucat sa cucereasca tari nu cum spui tu, chipurile ca sa scoata tara din criza economica, ci pur si simplu pentru ca le vroia cucerite, pentru ca si-a soptit atunci in barba, atunci, in transeea din 1919 unde era sa-si piada vederea pentru Germania, si-a soptit doar un cuvant: razbunare!

    RăspundețiȘtergere
  21. @ nepotul din Stomer - partea 3 din 4

    Boul de Hitler nu era capabil de altceva, si asta s-a vazut ulterior. Hitler a cucerit tari pentru ca vroia sa cucereasca tari. Punct. Basescu vrea putere pentru ca vrea putere. Punct. Nu exista ideal la niciunul. Exista doar ego.

    Teoria spatiului vital era o teorie pentru prosti, asa cum teoria luptei anticomuniste te-a cucerit si pe tine, ca si pe multi altii.

    Eu sunt fascinat de Traian Basescu cum stie sa calce pe cadavre si cum manipuleaza prosti si naivi. Ai sa vezi cum are sa-si sacrifice oamenii, ai sa vezi cum are sa se zbata pentru putere chiar calcand legea. e doar o chestiune de timp.

    Esti adorabil cand afirmi: "basescu+boc incearca sa opreasca pe coana criza cu niste legi care trec cu greu de parlament". Parca ai fi maica-ta dandu-si cu parerea ca matusa noastra draga, dupa cate suferise in spital, ar fi cazul sa fie retrasa intr-un azil de batrani, sa aiba cineva grija de ea. Daca era dupa maica-ta, matusa noastra draga era acum motiv de intalnire familiala tip parastas. Dar uite ca nu trec motiunile de urgenta cum vor desteptii familiei. Uite ca si-a bagat taica-meu coada si si-a salvat sora comunista, aducandu-i in fiecare zi supa si mancare taiata marunt, cu tot cu piciorul lui beteag si fara sa ceara ajutor de la nimeni. Uite ca bine ca n-a trecut prin parlamentul familiei stralucita idee.

    RăspundețiȘtergere
  22. @ nepotul din Stomer - partea 4 din 4

    Ca sa te pastisez in continuare: tu+maica-ta = basescu+boc pentru familia noastra. Ma bucur ca nu ne mai vorbim la telefon.

    Si ca final, adaug urmatoarele: sa nu-ti mai fie teama pentru Kolukul care nu are unde vinde scenariile sale. Are sau n-are, chiar nu e treaba ta. Vezi-ti de idolii tai portocalii si de iscusinta cu care ei rezolva criza.

    Kolukul doar se caca pe el de ras ca, daca e sa ne luam dupa adresa din buletin, tu ar trebui sa te plangi politiei ca te-am dat afara din casa.

    RăspundețiȘtergere