luni, 20 iulie 2009

The dark side of the Mircea Badea

Tare greu trebuie sa-i fie lui Mircea Badea zilele astea! Lumea abia asteapta sa aniverseze 40 de ani de la primul pas pe Luna si toate canalele Discovery ard de nerabdare sa ne retrimita acolo, cu documentare revampate in full HD si digital bibilite sa arate trasnet.

Atentie, totusi! Se pare ca totul e o mare facatura daca e sa ne luam dupa simpaticul show man! “Daca au fost astia de 6 ori pe Luna eu ma arunc in direct de pe Inter”, a declarat dansul de la inaltimea know how-ului personal in ale conspiratiilor.

Cine-i Mircea Badea? Pai e un tip destul de tare! E chiar un lider de opinie! Pentru cine nu prea se uita pe sticla, detaliez: Mircea Badea este un entertainer de prima mana, care, de unul singur, sau, daca vreti, doar cu 3 cameramani si 5 ziare, face o emisiune de 1,5 - 2 puncte de rating. Pentru cine nu stie “d’astea de TV”, subliniez: e foarte bine!

Mircea Badea a dus sus de tot “televiziunea de masutza”, adica acea televiziune facuta cu 0 lei. Nu-i deloc usor sa faci o emisiune doar cu ce ai in cap! De exemplu, OTV-ul: este tot o televiziune de masutza, dar acolo daca n-ar suna telespectatorii, s-ar stinge repede lumina.

Una peste alta, Mircea Badea e un exemplu de urmat: e chiar o etapa intr-o cariera de televiziune. Daca as fi mogul, as da fiecarui “moderator wanna be” cate o masuta si un pumn de ziare si o ora dupa prime time. “Hai, arata-mi ce poti!” ar fi tot ce i-as spune acelui/acelei viitor/viitoare vedeta. Si i-as spune acestei incercari “Testul masutzei”.

Numai ca exista si o fatza intunecata a masutzei, care nu se vede decat la o explorare foarte atenta a acesteia, intocmai cum fata intunecata a lunii n-a putut fi vazuta de nici un telescop din lume secole de-a randul. A fost nevoie de o sonda spatiala care sa ajunga pana acolo, adica pe partea cealalta.

Lui Mircea Badea ii va fi foarte greu zilele acestea de mare sarbatoare astronautica deoarece dansul, in ciuda inteligentei remarcabile din dotare, crede ca oamenii n-au fost niciodata pe Luna si ca totul a fost o mascarada mediatica. Mircea Badea este asa de mandru si de bucuros cand ne explica de ce oamenii nu au fost pe Luna incat te sperii! Cum mai poti sa-i explici cum ca nu unul sau doi oameni au pasit pe luna, ci mult mai multi, adica 12 (DOISPREZECE) americani au facut-o? Cum mai poti sa-i spui ca pe Luna s-a montat o oglinda speciala in care se trimite din 1970 o raza laser pentru a se masura la metru distanta dintre Pamant si Luna, pentru ca sa stie orice capitan de nava maritima la milimetru cat de sus sau cat de jos vor fi mareele? Cum sa-i mai spui ca s-a si dormit pe Luna, ultima misiune, Apollo 17, stand 3 zile si 3 ore pe suprafata Lunii?

Pai nu mai poti sa-i spui nimic, ca-ti rade in nas plin de el! Pacat! Ar fi aflat ca exista si povesti lunare pe placul domniei sale, cum ar fi povestea timbrelor de pe Apollo 15. Da, Apollo 15, a CINCEA misiune care a dus oameni spre Luna, de fapt doar a PATRA care i-a si aterizat pe Luna, pentru ca dupa cum stiti din filmul ala cu Tom Hanks, Apollo 13, a TREIA misiune lunara n-a mai aterizat, ci doar a trecut pe-acolo in drumul spre casa.

Ei bine, in cadrul misiunii cu numarul 15, un astronaut, ca sa scoata si el un ban in plus ca nu-i ajungea salariul, a bagat pe ascuns in naveta niste inofensive timbre, apoi le-a vandut scump, ca erau bine plimbate. Un astfel de timbru face acum $18000. A iesit cu scandal si cu masuri disciplinare NASA, a fost haios, asa, un pic romaneste, adica pe banul public, dar in final americaneste, adica cu sanctiuni.

Dar, fir-ar sa fie, toate astea nu aveau cum sa se intample, nu-i asa, domnule Mircea Badea, pentru ca, de fapt, oamenii n-au fost niciodata pe luna ci doar intr-un studio TV de la NASA?

De ce scriu toate astea? De ce ma lupt ca oamenii pe luna sa existe sin mintea domnului Badea? Pai, daca oamenii n-au fost pe Luna, atunci poate nimic din ce spune domnul Badea despre Basescu nu e adevarat, ci doar comandat, mesterit intr-un studio gen NASA. In aceeasi logica, tot ce spune domnia sa despre Boc, Ridzi, CTP, Cristoiu, Paleologu etc. sunt de fapt teme facute, imagini “selenare” bine ticluite cu programe de defaimare speciale, smecherii mediatice, nu? Poate ca micul studio cu masutza este de fapt doar un centru de presa din care se lanseaza publicului credul facaturi mogulice. Este sau nu este posibil? Pai, uitandu-ne la luna si vazand cat e ea de departe, am putea spune: este! Ba chiar ne-am putea intreba daca nu cumva TOTUL este fix pe dos decat o spune domnul Mircea Badea? Cum ar fi sa fie asa?

Evident ca nu e totul fix pe dos. Ca doar n-am innebunit toti. Dar uite ca vin astronautii si se uita dojenitor la noi. Si ne bat obrazul prin casca spunandu-ne ceva gen “rusinica”!

Daca nu va atenuati autismul asta de masutza, stimate domn Mircea Badea, veti ramane la un moment dat singur in studioul ala in care chipurile s-au filmat aselenizarile, in timp ce mogulul tipa: “altul la masutza!”.

Ca sa finalizam misiunea Apollo din jurul deja prea celebrei masutze: suntem unii la fel de foarte inteligenti ca si domnia ta, stimate domn! Daca iti pasa de noi, mai inchide si tu o carte din cele cu conspiratii si mai deschide ochii. Pentru ca exista intotdeauna o parte intunecata a existentei de care trebuie sa ne ferim, adica aceea a inteligentei combinata cu fudulia. Si trecem la singular, ca sa sune finalul mai taios.

Daca te crezi perfect, ai sa ajungi ca Basescu.

3 comentarii:

  1. Daca luam in considerare evidenta faptului ca Mircea Badea spune lucruri comandate (lucru confirmat si de Ion Cristoiu) si o punem alaturi de textul tau, de altfel corect, mie mi se intareste ideea cum ca nu am fi fost pe Luna. Oameni inteligenti sunt toti, dar unii cred in Dumnezeu, altii in maimute. Parerea mea.
    Intrebare bonus: Cum se face ca rusii nici pana in ziua de azi nu au ajuns sa calce si ei pe Luna?

    RăspundețiȘtergere
  2. Bine, am sa scriu si un text despre Dumnezeu si Darwin. :) Revenind la Mircea Badea: nu, el nu spune lucruri comandate, indiferent ce tot spune Ion Cristoiu. Aici e si farmecul lui: el CREDE tot ceea ce spune. Poate, asa, din cand in cand primeste o comanda fina, dar, crede-ma: daca nu e si el de acord, nu latra la comanda. De aceea, de exemplu, Traian Ungureanu e patetic. Acesta din urma il iubeste pe Basescu indiferent de greseli si scrie pentru el la comanda.

    Dar sa revenim la rusi. E limpede de ce au abandonat totul: e umilitor sa mergi al doilea cand ai spus si ai promis ca faci totul ca sa fii primul. Poate americanii ar fi ajuns cu fruntea sus acolo pe locul 2, insa nu rusii. Ei au preferat in mod comunist sa minta ca nici macar nu vroiau sa ajunga acolo. Uite, hai sa ne amintim cum a inceput totul: din negura celui mai mare secret, pac! Pe cer se afla Sputnik, primul satelit artificial pus pe orbita de om. Sputnikul nu facea altceva decat sa bipaie, astfel incat sa fie captat de oricine. Dupa lansare, toata presa sovietica urla si titra pe prima pagina victoria, o victorie luata pe furis, clamata in lipsa oricarui adversar.

    Americanii si-au dat seama ca treaba e interesanta, merita sa puna botul, au calculat bugetul, l-au trecut prin senat si gata programele gemini-mercury-apollo.

    Rusii erau atat de mult in urma, incat mai bine minteau ca n-au vrut sa ajunga. Cele mai optimiste evaluari puneau pe luna un rus cel mai devreme '72-'73. Ori era prea mult pentru partidul comunist.

    Coerent?

    RăspundețiȘtergere
  3. Si inca ceva: rusii ar fi dat orice sa dovedeasca aceasta impostura. Repet, orice! Era totusi un razboi rece care se cam infierbantase. Daca partidul comunist sovietic, cu toti spionii din CIA si DEA, n-au putut sa-i "dea in gat", atunci....

    RăspundețiȘtergere