joi, 5 noiembrie 2009

Tara lui


Sunt pregatit: pot cina in iad, asa cum imi propunea spartanul din “300”. Pot cina chiar si de pe 22 noiembrie, nu trebuie sa astept 6 decembrie. Cum va spuneam: sunt mai pregatit ca niciodata sa mor ranit din dragoste de normalitate.

Ma uit la ultrasii lui Basescu: multi fumeaza tigara de la tigara, ca el. Ceilalti sunt tacuti si incordati, ca un pistol cu siguranta scoasa, gata sa traga foc cu foc sau foc in rafala. E interesanta isteria lor. Ma intreb ce ii mana in lupta. Ce-i face sa fie portocalii pana la moarte.

Imi place sa stau cu ei de vorba si sa-i provoc la un discurs. Cand l-am intrebat pe unul dintre ei ce cauta Elena Basescu in parlamentul european, mi-a replicat agresiv: “Da’ Vadim si Becali ce cauta acolo?” Ca si cum daca cei doi netoti care ne scapa tara de hoti ar valida “liber la nesimtire” la delegari in capitala belgiana. Pai daca-i asa, n-am nimic impotriva! Asa cum ma bucur nespus ca hotii din 311 au plecat toti la Roma si la Paris si ca acuma pot sa-mi uit si portofelul pe scaunul din autobuz ca nu mi-l fura nimeni, tot asa ma pot bucura si cu trimiterea “nasoilor” in parlamentul uniunii europene. Numai sa fim constienti de ceea ce facem. Un alt semi-ultras al lui TB imi spunea zambitor: “Si ce? Daca ar fi vorba de fiica-mea, as face la fel. As baga-o acolo! Mi se pare nomral s-o ajut ca de-aia e fiica-mea!”

Tare, nu? Ce logica de satra! Dar, cum spuneam, sunt gata sa imi iau gustarea in iad. Sunt pregatit sa-l am pe TB presedinte inca o tura. Ce, bunicu nu l-a avut pe cap pe maresalul Antonescu? Si a supravietuit, vesel si haios pana in ultima zi a vietii lui. Dar daca tot accept mioritic iadul, macar ma uit pe furis la dracusori. Si la ce spun ei pe gurita, caci, dupa cum bine stim, gura pacatosului adevar graieste. Astfel, mi se pare fabulos cum spartanii portocalii ma trateaza drept “comunist” pentru simplul fapt ca nu votez cu Basescu. Adica ei, care au acceptat alianta PSD-PDL de impartire a Romaniei pana la ultimul hectar deconcentrat, nu simt nimic rusinos in asta, dar eu, care ma bucur de alianta ad-hoc din parlament care il propune pe Johannis premier, eu sunt un comunist nemernic! Ei sunt curati ca lacrima, eu sunt vandut comunistilor.

Tare, nu? Hai sa va mai spun una: cica in spatele lui Johannis ar sta Hrebenciuc! Incredibil, nu-i asa? Adica portocalii cred ca tot ce-i premier e ca Boc: e prevazut cu sfori si tace si face ce i se ordona! Iar eu sunt intelectual prostituat, ca am tinut cu Basescu, dar acum m-am dat cu comunistii!Adica ei, care au sedus si apoi abandonat toate formatiunile politice, rand pe rand, ei sunt mari strategi ai tarii, nu manipulatori.

Tare, nu? Mai tineti minte “solutia imorala”? ce haioase amintiri! Adica cum, ma, imorala? Adica eu de ce sunt comunist si portocalii nu sunt niciodata? Adica ei s-au unit cu partidul lui Vioculescu, apoi cu partidul lui Patriciu, apoi cu partidul lui Iliescu si tot eu sunt comunist imputit? Tare, nu?

Cand le bat obrazul portocaliilor cu privire la nesimtirea asta cu referendumul, ei tipa ca din gura de sarpe: “Ce vrei? Are voie!!!” Pai ce, ma, am spus eu ca nu are voie? Am spus ca-i nesimtit, ca isi face campanie electorala folosindu-se de prerogativul prezidential de a organiza referendumuri. Niciun portocaliu nu vrea sa vada ca referendumul asta nu duce nicaieri, decat la incercarea disperata sa iasa TB din turul 1, ca in turul 2 e mult mai dificil. “E legal? Atunci are voie!” Pai nu de voie vorbesc eu, dragii mei. Eu vorbesc de dreptate, de corectitudine, de coloane vertebrale, de chestii d’astea marunte.

Da! Are voie! Are dreptul s-o faca! Doar ca e ca si cum ti-ai recupera TVA-ul de pe facturi de tampoane cand firma ta face calculatoare. Inainte sa zica Basescu de referendum, nu spunea nimeni despre el. Dupa ce a zis tatucul, gata, toata lumea a inceput in cor: „Murim, luptam, referendumul aparam!”

Bine, ma, aparati-l! Dar voi aratati mai mult a garzi maoiste, cu carticica dreptatii portocalii in mana, nu eu! Eu incerc sa gasesc o solutie, alta decat cea din 2004! Da, in 2004 am fost si eu ultras ca si voi si eram disperat ca: “Maaama, iese Adrian Nastase si ne intoarcem la comunism!”. Uite ca a iesit Basescu si a facut el guvern cu partidul lui Adrian Nastase, optand, ca de fiecare data in viata sa, pentru o solutie imorala.

Incepe sa fie un sablon repetitiv solutia asta imorala! Cum stersul este englezesc, cum intorsura este ca la Ploiesti, tot asa solutia calcatoare de principii pare sa fie patent portocaliu.

Stau pe margine si analizez care sunt valorile ultras portocalii. Incerc sa vad pentru ce sunt ei gata sa moara in lupta. Si observ, paradoxal, ca o mare parte din electoratul TB este fostul electorat al lui Iliescu! Sunt acei oameni fini care nu pot concepe altfel lumea decat cu conducatori. Napoleoni sau Ceausesti, nu conteaza, unul sa fie sa-l stim si noi ca doi sunt prea multi si se oboseste neuronul.

Daca lucrurile stau asa, imi pot sorbi cafeaua linistit: cu toata pleiada de ostasi credinciosi, cu Blaga, cu Udrea, cu Boc, cu Ridzi, cu Elena Basescu si cu Traian Ungureanu, cu toate panzele portocalii intinse in vant sa impinga inainte muribunda “Biruinta”, Traian spartanul nu are suficienta putere sa ne tarasca in iad.

Vom ramane pe pamant cu dobitocii nostri benigni.

„Crinuiti le-om duce toate, de-or fi geoane, de-or fi altii noi…”

(desen de Ovidiu Stanciu)

7 comentarii:

  1. http://reteaualiterara.ning.com/profiles/blogs/festinalente

    RăspundețiȘtergere
  2. cred ca e timpul sa mai fii si "cinekoluk". eu unul de "politikoluk" m-am saturat. Tu nu te-ai plictisit?

    RăspundețiȘtergere
  3. Corect, Catalin!
    bine ca mi-ai amintit!

    RăspundețiȘtergere
  4. Pai cum le zici dumneata,bobocule !

    RăspundețiȘtergere
  5. scrii foarte prost si prostii.

    RăspundețiȘtergere
  6. Votati PSD si PNL.
    Si ca sa fiti mai motivati uitati-va aici :
    http://www.youtube.com/watch?v=a3odUFGqne4&feature=player_embedded

    RăspundețiȘtergere
  7. aoleu, ionescule, ca bine ca mi-ai deschis ochii! Ca eu credeam ca avem alegeri prezidentiale, dar vad ca dupa tine avem alegeri parlamentare! :))

    RăspundețiȘtergere