duminică, 13 noiembrie 2016

Fascismul cel mai mic



Cum de-a ieșit președinte al SUA un tip cu coeficientul de inteligență al lui Gigi Becali nu știe nimeni. Sau știe cineva, dar nu ne-a spus clar ce s-a întâmplat. Minunea neprevestită de niciun sondaj i-a luat pe toți prin surprindere, inclusiv pe el, marele impostor portocaliu.

Există întrebări prost puse, astfel încât ele nu primesc niciodată un răspuns satisfăcător. Dacă întrebi ”Cum de l-au votat românii cu 80% pe Ion Iliescu în 2000, după toate câte a făcut?” n-ai să primești niciun răspuns clarificator, pentru că cei 80% au votat ÎMPOTRIVA celuilalt.

Întorcându-ne la alegerile SUA, consat că nimeni nu a pus întrebarea: ”Ce i-a speriat pe oameni atât de tare la Hillary de l-au votat pe Trump?”. Mă văd nevoit să găsesc un adevăr trist, pe care l-aș vrea dezvoltat de un american, nu de mine: între Trump și Hillary, americanii au ales fascismul cel mai mic.

Este evident că Trump a câștigat mult călcând în picioare corectitudinea politică și sugerând clar că mexicanilor și negrilor le va fi mai greu sub mandatul său. Acest lucru pare mortal în ochi unui om democrat, deschis să accepte minoritățile etnice, sexuale etc., dar iată că, dimpotrivă, a fost o mișcare câștigătoare.

Atunci care-i marele fascism de care s-au speriat americanii și care venea dinspre Hillary? Care a fost acea valoare negativă care anula toate lucrurile bune - practic extraordinare - făcute de democratul Obama? De ce au urinat portocaliu americanii pe partidul omului care i-a scos din criză și șomaj?

Răspunsul este eco-fascismul democrat.

Lucrurile bune ale democraților (atât de bune încât nici acum nu îmi vine să cred că au pierdut) au venit la pachet cu ceva foarte periculos, născut din anarhismul anilor 70 și crescut în secret cu lapte comunist până în ziua de astăzi: ecologia.

Ecologia este o religie emergentă, care propune înlocuirea lui Dumnezeu cu Mama Natură. Ea a fost inițial o revoltă anti-capitalistă, anti-productivitate, care, neavând de ce să se țină, s-a agățat de dreptul clorofilei de a exista peste oameni. Gogorița a ținut: în sfârșit, zeitatea avea formă, o puteai mângâia, gâdila, adula, te puteai freca de ea. Iarba, soarele, pădurea, lacul. ”Nu te atinge de natura mea!” - au țipat din toate colțurile lumii anarhiștii, luându-și cel mai tare aliat pe care vreo mișcare l-a avut: Planeta. Să vorbești în numele planetei este mult mai tare decât să vorbești în numele lui Dumnezeu și ziua în care Papa de la Roma va pupa mâna Șefului de la Greenpeace nu e departe. Numai că apostolii eco-fascismului s-au cam grăbit.

Ca orice isterici care vor ca apocalipsa să aibă loc în timpul vieții lor, preoții verzi au declarat că ea deja se întâmplă, că de vină este CODOIUL Antihristul și luciferii lui. Uitați-vă câți președinți TRECUSERĂ deja la greenpișism înainte ca alegerile SUA să fie nevoite să-l decarteze pe vechiul președinte expirat. Hollande, de exemplu, a cărui limbă verde s-a înfipt în curul verzilor de le-a ajuns în intestinul subțire, a și pornit cruciada încălzirii globale și a împărțit deja dreptul de a respira pe această planetă.

Eco-fascismul este de neoprit și omenirea nu are cum să scape de schimbarea brutală a paradigmei energetice, dar există un proverb românesc care spune: ”prostul nu e prost destul până nu e și fudul”. Fiind pe cai mari și având mandat internațional să circumcidă orice oponent, verzeala n-a avut răbdare cu rednecșii și a zis că-i spulberă en passant. Întâmplător, absolut întâmplător, cei mai conservatori oameni de pe pământ, cei care pe jumătate cred că un bărbos s-a jucat cu niște noroi și a făcut un bărbat și o femeie din el, au ajuns să fie nevoiți să explice că încălzirea globală are loc, numai că ea nu este generată de către oameni, ci de către Soare. amărâtul de dioxids de carbon, care se află în proporție de doar 0,04% în atmosfera pământeană nu poate provoca efectul de seră, căci dacă ar fi așa, milioane de firme inteligente ar face reșouri pe bază de CO2, care să capteze energia luminoasă și s-o distribuie acolo unde-i iarnă.

Nimeni nu vede că dacă CO2 ar avea o extraordinară capacitate de absorbție a energiei termice n-am mai avea probleme pe Pământ cu producerea de căldură, dar nimeni nu are luciditate suficientă să iasă din paradigma luptei împotriva dușmanului.

Republicanii, neputând înțelege că încălzirea globală este generată NUMAI de încălzirea soarelui (care va face în câteva sute de milioane de ani să fiarbă oceanele) și că nu o putem opri decât cu deplasarea Planetei pe orbita lui Marte, au ales să zică că ea nu există. Normal, sunt aproape toți creștini și la ei asta e o soluție rapidă: n-a zis Domnul de ea, nu există.

Ce a urmat, știți. Ați văzut la TV cum democrații amenințau că termină cu petrolul, cu cărbunele și cu nucleara, cei trei piloni energetici pe care este clădită TOATĂ industria americană. Când cineva îți promite că atunci când vine la putere va șterge din istorie tot ce-au făcut tactu, bunică-tu și străbunică-tu, ți se strânge stomacul și te duci de-ți cauți flinta.

Ceea ce s-a și întâmplat. Pe șest, fără să spună clar în sondaje, republicanii au generat o uriașă conspirație a tăcerii și a votului pe șest. Republicanii n-au văzut-o de cât sânge aveau în instalație.

Din nou buturuga mică răstoarnă carul mare. Vă întrebați de ce Trump a declarat că nu se atinge de deal-ul cu Iranul? De ce continuă Obamacare? Păi, v-am explicat: lor le era frică de altceva și de aceea vor fi penibili de împăciuitori cu toată lumea și vor lăsa să curgă TOATE lucrurile bune făcute de Obama.

Pe ei nu-i interesează decât să nu le ei petrolul, cărbunele și nuclearele. Nu știu ce pregătesc eco-fasciștii, dar sigur vor contra-ataca sângeros. Este prima dată când au luat-o peste bot și nu au mamă, nu au tată. Sunt născuți din anarhiști și s-au hrănit cu lăptic kagebist în cei mai grei ani ai războiului rece. Vor toți banii din lume și toată puterea din lume și sunt gata să facă aproape orice pentru asta.

Nu știu ce aș vrea să se întâmple. Aș vrea să piardă ambele tabere, dar acest lucru e imposibil. Știu că mi-e dor de Obama, deși îi mângâia pe cap pe eco-fasciști. Cu un om ca el președinte SUA, parcă lumea se putea sinucide energetic, pentru o vreme.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu