miercuri, 27 ianuarie 2010

Puterea de a nu fi imbecil

Pe 6 decembrie 2009 naivii din Romania s-au alaturat imbecililor din Romania si au reales in functie un presedinte care va fi mai tarziu unul dintre cei mai nefasti presedinti ai tarii. Pe scara maleficitatii, actualul presedinte va fi asezat peste Iliescu, in apropierea lui Ceausescu si nu putini vor fi cei care vor dori sa-l vada chiar dincolo de acesta din urma.
Orice vor spune oamenii peste 14 ani – caci este foarte posibil ca mandatele prezidentiale sa fie usor lungite si inmultite – Traian Basescu a castigat corect alegerile. Damboviteano-corect – mai bine spus - caci “sistemul lor a functionat mai bine decat sistemul nostru”, cum sublim a scapat-o domnul Ponta la doua zile dupa afisarea rezultatelor.
Reinscaunarea guvernului arcuit (adica dotat cu arc de ceasornic, reincarcabil deci, care poate ticai ca la inceput) este doar primul pas pentru care Traian Basescu va fi ulterior cunoscut ca Micul Fuhrer al Micului Reich cu capitala in Micul Paris. Totul va fi mic: cheltuielile, programul de lucru, puterea de intelegere, bugetul, vina, pedepsele etc. etc.
Toate acestea vor fi pentru ca nu a existat capacitatea de anticipare. Nimeni nu a inteles ca, desi in turul doi nu erau decat doi candidati la presedentie, trebuia ales altceva decat Geoana sau Basescu! Am sa ma explic imediat.
In 1939, Polonia era atacata miseleste de catre Germania si in scurt timp si de catre URSS. Avea Polonia de ales? Avea! A ales sa moara pe campul de lupta pentru a putea supravietui ulterior. Astazi Polonia re-exista ca tara, respectata si de Germania si de Rusia. Desi ucisa si rasa de pe fata pamantului atunci, Polonia traieste azi.
Tot in 1939, URSS pretinde Finlandei anumite teritorii. Finlanda incearca sa negocieze, dar cu Stalin nu se poate negocia. Evident, URSS ataca Finlanda. Avea Finlanda de ales? Avea! Putea sa plece capul, dar a ales sa moara in lupta. Dupa 3 luni de razboi, o tara cu numai 32 de tancuri si 100 de avioane, dar cu o vointa inca neegalata in istorie decat de polonezi, dupa ce pierde 20% din efectivele armatei sale, renegociaza si accepta toate pretentiile URSS. Ramane insa o tara independenta.
In 1940, URSS pretinde Romaniei Basarabia, cu aceeasi nesimtire cu care pretinsese teritorii si Finlandei. Romania alege insa sa nu lupte. Alege sa traiasca in prezent si sa moara in viitor, ucigand idealul care face un popor dintr-o populatie.
La numai cativa ani in viitor, alegerea proasta incepe sa aiba repercusiuni. Si Romania si Finlanda se alaturasera axei in atacul asupra URSS. Numai ca Finlanda nu iese din granitele sale, pe cand Romania, complexata ca nu luptase cand a trebuit, merge cu Germania pana la Stalingrad. Finlanda se reface dupa pierderile uriase suferite in razboiul sau, Romania abia incepe sa plateasca cu sange. Fata de 25 000 finlandezi morti in cele 3 luni din iarna ‘39-‘40, Romania pierde 100 000 de oameni numai la Stalingrad, un oras pe care majoritatea romanilor nu-l pot gasi pe harta.
Finlanda renegociaza cu URSS si da inapoi tot ce luase cu ajutorul Germaniei plus un tribut urias, dar ramane neocupata! Romania nu mai poate face nimic si suporta cu varf si indesat greselile initiale. Finalmente, pretul platit de Romania a fost infinit mai mare. Astazi Finlanda are unul dintre cele mai mari venituri pe cap de locuitor din Europa, iar Romania unul dintre cele mai mici. Iata cum se rostogoleste bulgarele greselilor din trecut!
Si acum sa ne intoarcem la votul din 2009. Mai presus de Mircea Geoana si de Traian Basescu este Romania. Sau ar fi trebuit sa fie pentru cei ce se simt popor romanesc. Pentru Romania trebuia votat in acea zi de 6 decembrie. Nu pentru dobitocul de Mircea Geoana si nici pentru nemernicul de Traian Basescu.
Votul corect era cel impotriva nemernicului. Cu scarba, alaturi de dobitoc, impotriva nemernicului. Cine a votat speriat de spectrul lui Ion Iliescu care suge sangele poporului si aduce comunismul inapoi este ori naiv, ori imbecil! Pe naivi ii iert.
Da, o tara condusa de dobitocul de Mircea Geoana si ezoterica sa sotie era o tara mult mai buna pentru noi cei muritori si platitori de taxe. Da, prefer oricand prostul ticalosului. Prostul e benign, ticalosul e malign. Prostului ii e fica si de o culoare mistica, ticalosului nici de legile internationale.
In 1940 ar fi trebuit sa ne luptam. Sa murim pentru Basarabia sub tancurile sovietice si sa murim pentru Ardeal sub carutele hortyste (da, nu aveau tancuri).

A sti muri ca om pentru a supravietui ca stat, iata ceva care inca ne lipseste, desi avem poezii despre sacrificiul de sine. In termeni infinit mai blanzi, trebuia sa murim de sila votandu-l pe dobitocul de Geoana pentru a nu muri de rusine peste aproximativ 10 ani.

3 comentarii:

  1. N-am avut curaj sa scriu un asemenea text. Felicitari.

    RăspundețiȘtergere
  2. Este un paradox (sau poate nu?) faptul ca, desi toata argumentatia ta a stat permanent in picioare, lucrurile nu au putut evolua astfel. Eu cred ca masele actioneaza cu totul altfel, uneori chiar in opozitie, cu atitudinea sau optiunile exprimate, sau exprimabile, ale individului. Sau poate actiunea de masa reuseste sa scoata la iveala subconstientul nostru. Pentru ca, de fapt, nimeni nu da doi bani pe onoare. Pe competenta. Ne pricepem la toate. Si tu ai cazut uneori in pacatul acesta (cine arunca piatra?). Ca indivizi, suntem usor schizoizi. Una credem, alta spunem. Ca societate, asisderi.

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc Dan! Atat de scurt si atat de placut de citit comentariul tau! :) Multumesc tare mult!

    Anonim,
    Sta in puterea noastra de oameni simpli sa luptam pentru un sistem de valori clasice si consacrate. Daca avem un pic de valoare ca lideri de opinie, iar, sta in puterea noastra sa-i atragem pe cei simpli si sa-i cucerim cu sistemul nostru de valori, clasic si consacrat.

    RăspundețiȘtergere