miercuri, 14 octombrie 2009

Un guvern pentru Iohannis

Haideti sa incetam sa ne vaicarim ca nu se poate nimic in Romania! Haideti sa incetam sa-l punem pe "NU" in fata! Haideti sa nu mai deschidem gura decat daca avem ceva POZITIV de spus! Haideti sa nu mai fim negativisti ci doar pozitivi!
Pe scurt: haideti sa-l ajutam pe Iohannis sa-si faca guvenul! E si guvernul nostru, da? Haideti sa ne dam cu parerea si sa scoatem din noi tot ceea ce este mai bun! Haideti sa fim de-acum incolo constructivi si niciodata distructivi. Haideti sa ne reinventam dupa 20 de ani ca cetateni politic activi care au invatat sa taca atunci cand nu au nimic de spus si care graiesc cu parcimonie. Nu v-ati saturat pana peste cap de comentatori caragialesti care nu pot face politica decat negativa si doar cu halba in mana?

Iata ce va propun: haideti sa descoperim oameni pentru un viitor guvern. Eu am cateva idei interesante:

sanatate: campion absolut, Arafat, creatorul SMURD-ului. Cred ca este iubit de orice om inteligent din Romania.

finante: haideti sa-l rugam pe domnul Mugur Isarescu sa ne dea o solutie. Eu l-as asculta cu ochii inchisi. Voi?

Ministerul muncii: am o propunere soc: Ion Iliescu! Da, stiu, se rasucesc in mormant mortii din '89! Dar ganditi-va ce sansa ii oferim domnului Ion Iliescu: aceea de a face ceva BUN pentru tara sa! Visez? Oare? Ganditi-va ce sansa de prietenie intre clase sociale rivale! Ideea are potential! Dar, va rog, daca e prea stupida, amendati-o !

Educatie: Emil Constantinescu. Merita aceasta unica sansa? Eu cred ca da! Eu cred ca ne putem reinventa ca popor care stie in momente critice sa ierte! si ce frumos ar fi ca in momente de criza sa vina sa ajute si fostii presedinti!

Nu stiu ce minister sa-i potrivesc doamnei Alina Mungiu Pippidi. As vrea sa o recompensez pentru rectitudinea de a fi singura membra PDL care s-a impotrivit nesimtirii promovarii Elenei Basescu. Eu cred ca dansa merita mult pentru acest lucru. (ca sa nu mai vorbim ce celebrul articol “la moartea unui clovn” care este o bijuterie jurnalistica)

Hai! voi ce propuneti? Va ascult! Orice, numai sa fie inteligent! Asta inseamna sa facem politica! Sa construim! Hai, hai, ca nu e greu! Dezmortiti-va creierele netezite de prea mult stat pe bara!

Multumesc mult!

19 comentarii:

  1. Bune propuneri, votez pentru.

    Probabil Klauss Johannis este dorit prim ministru pentru ca in acest fel nu poate sa faca campania(tipica) pentru postul de presedinte ? Oricum Klauss a facut campanie prin fapte nu prin vorbe.

    Poate fi o buna ocazie pentru a fi mediatizat, mai ales in provincie(poate pune si TVR umaru').
    Cei 72% au refuzat sa voteze pentru ca nu aveau pe cine, acum insa cu ajutorul mass-mediei pot cunoaste persoana care sa-i faca sa iasa sa voteze.

    Da, Romania se poate schimba in bine, cu siguranta.
    Poate Klauss Johannins este modelul si schimbarea atat de asteptata si necesara din "exterior" pentru a ne ajuta sa ne schimbam noi insine.
    Poate e cea mai importanta schimbare din 89 !

    Cu respect.

    RăspundețiȘtergere
  2. Constantin, iti multumesc mult pentru comentarii. Invita-ti prietenii sa faca propuneri, te rog! Hai sa fim mai activi, pe bune!

    RăspundețiȘtergere
  3. Da, sint de acord ca dl.K.Johannis sa candideze la presedintia tarii...Nu se mai poate...M-am saturat de impostori, de hahaitori si de imbirligatori...Tara asta, noi, meritam, copiii nostri merita...Nu sintem o tara din lumea a treia sa avem o dictatura , fie ea chiar de "catifea"...Sintem o tara europeana, ne trebuie un presedinte cu alura si cu gindire europeana...Da, cit mai repede, cu atit mai bine.

    RăspundețiȘtergere
  4. Am "venit" pe acest blog la invitatia d-nei "LIA"... Am venit cu speranta si cu incredere...Nu-mi trebuie alt element de siguranta, decit aceasta invitatie...Sint convinsa ca este un blog serios...poate uniti, vom reusi... (Boby 23)

    RăspundețiȘtergere
  5. Si comentariul de deasupra (deci am cu acesta trei), imi apartine... Ceea ce s-a intimplat astazi la Cotroceni, este de necalificat...Dl.T.Basescu, asa cum am mai scris de atitea ori, se joaca la propriu cu tara...Sa aduci ca si argument, faptul ca dl.Johannis NU este economist, este hilar...Dl.Boc,a fost sau, ma rog, este economist ? Dl.Pogea,ministrul de finante, este economist ?! Putea sa gaseasca alta motivatie,,,omul acesta crede ca le vorbeste unor idioti...(Boby 23)

    RăspundețiȘtergere
  6. Si da, as fi de acord ca cei enumerati, sa ocupe functiile respective...Chiar si dl.Iliescu (de ce nu ?)...Doar virsta l-ar putea impiedica...La 20 de ani de la Revolutie, ce mai conteaza ? Cred ca am ajuns in situatia in care fiecare om pregatit, constiincios si LUCID, mai ales LUCID, sa se implice in viata politica, sociala, a tarii...Avem nevoie de oameni lucizi, educati si buni profesionisti, altfel se duce tara de ripa...(Boby 23)

    RăspundețiȘtergere
  7. Daca chiar il propui pe Iliescu pentru orice altceva decat puscarie, atunci nu esti un om cu care sa se poata discuta serios. Omul este un criminal, un opresor, un tiran.

    Iar Johannis ca premier? In calitate de ce? Oricum nu se va forma un nou guvern decat dupa alegeri.

    RăspundețiȘtergere
  8. Sunt de acord cu prima parte a comentariului lui I.Cuza. Iliescu, altundeva decat la pushcarie? Omul este un bolshevik intratabil. Tu chiar te iei in serios pe tine cand faci propunerile astea? Si Emil Constantinescu, de ce ma rog, doar pt ca a fost profesor? Ca sa ce? Ca sa ne povesteasca el cum pe cei 15000 de specialisti i-a mancat brusc "micul verde mancator de pietre"? Cred ca fabulezi, cu postul asta, imi pare rau ca trebuie sa fiu "negativist".
    Cetateanul din STOmer

    RăspundețiȘtergere
  9. Al. I. Cuza , ai dreptate, Iliescu ar trebui sa fie judecat, insa Oricine are o farama de "bun" si aceea tre folosita.

    Va rog, nu fiti ca politicienii, refuzati o propunere insa nu veniti cu ceva mai bun.

    Cantariti bine cuvintele si contextul. Nu ar fi placut sa se implineasca "a face ceva BUN pentru tara sa! Visez?" a lui koluk ?

    Veniti cu propuneri mai bune si eventual niste argumente.
    Fiti constructivi.Lasati si cateva propuneri
    ex.
    cutareasca - invatamant
    cutarescu - industrie

    RăspundețiȘtergere
  10. Invatamant-Alina Mungiu(e la fel de profesoara ca si EConstantinescu, ba inca una de departe mai profesionista, din moment ce are cursuri si prin Germania)
    Justitie-Monica Macovei (desi e europarlamentar PDL, eu continui sa cred in buna ei credintza)
    Cultura-la alegere intre Pleshu si Patapievici, amandoi vin cu referintze extraordinare, Pata. a fost laudat de toata culturimea romana, si-aia pro si-aia anti-Base, pt ce-a reusit sa schimbe la ICR
    Transporturi+MLPAT-un foarte bun inginer, de tipul Traian Pop sau altul asemenea, as zice Teodor Mazilu dar ala are vreo 90 de ani; poate arh. Vladimir Arsene->totusi cred ca trebuie sa stii ceva in domeniu ca sa poti construi cele 2 blocuri connex->alea de langa Primaria Sect.1, sau ca sa fi reusit sa iti faci o firma tare in USA, cum a facut el (a se vedea www.westfourtharchitecture.com).
    Pt Constantin:
    stimabile domn, Iliescu nu are NICI O farama de "bun" in el. Daca ar fi avut, nu am fi avut democratura pe care o avem in momentul asta. Legile pe care le avem, Constitutia, asa cum este ea, sunt toate izvorate din mintea lui de utecist pervers. Iliescu la munca? Da, poate la sapat in mina de plumb...
    Cetateanul din STOmer

    RăspundețiȘtergere
  11. Multam, constantin.

    @Cuza
    stii, in puscarie, exista si conceptul "munca in folosul comunitatii". Cred sincer ca Ion iliescu este criminal condamnabil, dar in acelasi timp cred sincer ca este bun pentru ministerul muncii. Emil Constantinescu nu stiu la ce ar fi bun, dar cred, de asemeni, sincer ca 2 fosti presedinti intr-un viitor guvern sunt foarte buni pentru o liniste sociala in Romania.

    RăspundețiȘtergere
  12. Cred ca baietii astia au fost tare destepti cand l-au propus pe Iohannis prim-ministru. Isi atrag in felul asta multe bile albe, ca omul are reputatie buna. Inca. Asa ca uitam de toate neintelegerile si faradelegile lor si ne punem speranta cu totii in bietul Iohannis. Il plang deja, fiindca sunt convins ca il asteapta vremuri grele si compromisuri sinistre, asta in cazul (fericit pentru noi!) ca ar ajunge intr-adevar prim-ministru. Cat priveste guvernul pe care l-ar conduce, asta chiar nu mai e treaba lui. Ce, va inchipuiti macar pentru o clipa ca nu si-ar mai imparti astia ciosvartele ca si pana acum? Pe ce lume traim, Doamne? Las la o parte naivitatea legata de fostii presedinti, fie ei criminali sau papagali. Si de ce ma rog sa nu-l mai punem pe NU in fata? Mie unuia mi se pare foarte important. Uite ca n-am zis nimic pozitiv si as mai avea multe de spus. Sunt un anarhist nenorocit care ar da foc la Parlament. Ia ghici Luciane cine sunt! :)

    RăspundețiȘtergere
  13. Dragul meu anarhist ghicibil, nu trebuie sa dai foc la nimic! :) Ca orice bun fix este folositor. Stai linistit, Klaus Iohannis are pielea dura, ca doar ca primar s-a lovit de tot felul de venali.

    RăspundețiȘtergere
  14. Ce sa faca Ilici acolo, Koluk? omul e un activist 100%, n-a muncit in iatza lui, nu stie ce-i aia. Chiar nu te-ai plictisit de incompetenti?
    Cetateanul din STOmer

    RăspundețiȘtergere
  15. Oricate pacate are Iliescu, este un politician puternic. Stiu, si eu l-as vrea judecat pentru revolutie si pentru mineriade, dar il cred capabil de a conduce ministerul muncii. Daca poti lasa ura la o parte, ai sa gandesti ca mine.

    RăspundețiȘtergere
  16. Nu-i deloc vba de ura. Absolut de acord cu tine, Iliescu e un politician puternic. Doar ca nu vad ce legatura are asta cu munca/ministerul muncii.
    Pana la urma, de acord, nimeni nu-i poate face nimic lui Iliescu(in afara de D-zeu): ce ar merita el ar fi sa se reincarneze intr-un pushti de 16-18 ani, care sa vada cum prietenii luii, cu aceleasi idei politice ca si el, sunt batuti pe strada in timp ce un presedinte pervers aplauda; dar asta, sigur, nu poate face justitia. Insa de la a nu putea fi judecat, pana la a fi pus intr-un post public, eu cred ca e cale lunga.....dupa parerea mea Iliescu nu merita decat o foarte adanca si apasata UITARE. Stii, precum faraonul acela al carui nume a fost sters de pe toate inscriptiile publica, ca semn de dispretz.
    Iar daca spunem ca preferam oameni politici, tehnocratilor, in posturile de viitori ministri, atunci chiar nu mai intzeleg la ce mama ma-sii il mai sustinem pe KJ, care numai a politician nu arata, din oricare unghi ma stradui sa-l privesc.
    Cetateanul din STOmer

    RăspundețiȘtergere
  17. in primul rand as fi de acord ca Johhanis sa fie orice premier/presedinte.
    este singurul om pe care l -as vota. este o speranta in primul rand. As fi de acord sa o puna si pe androneasca la invatamant.

    totusi .. aseara m-a dezamagit picut. de ce nu a spus clar ca presedintele numeste premierul? de ce a fost in compania ciudatilor alora de la antena ? de ce a acceptat sa fie lins cu atata obida acolo ?

    in alta ordine, daca este intradevar cine speram sa fie de ce nu candideaza la presedentie ?

    Are votul meu !!!

    RăspundețiȘtergere
  18. uite un posibil ministru al justitiei : http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/872692/Soarta-lui-Meir-decisa-de-calaul-lui-Vintu-si-Becali/

    RăspundețiȘtergere
  19. Ineresant. Mercic. Am sa ma uit mai atent la judecatorul asta. Cred ca merita multa atentie.

    RăspundețiȘtergere