joi, 15 octombrie 2009

La moartea unei papusi de lemn



Nu mai vazusem demult atata lumina in ochii premierului. Spun premier pentru ca in acea clipa a zilei de 13 octombrie 2009, cand a luat pentru ultima data cuvantul in parlament, domnul Boc inca era premier. Stia ca nu mai are mult de trait in insuportabila postura in care se afla fara voia lui de 10 luni. Simtea ca sforile care il controlau zvacneau nervos si incoerent, prevestind un colaps eliberator.

Relaxat ca orice maur care si-a facut datoria, Emil Boc si-a gasit ceva curaj sa mai atace o moara de vant. Cu mica-i sabie facuta din vorbe de carton incepu a impunge panzele de paianjen de pe peretii cojiti ale unei biete mori de vant pe usa careia parca scria “pensii”.

Scanteile din ochii lui nu erau acelea ale copilului care-si pedepseste jucaria pentru ca l-a lovit. Lumina venea din alta parte, din acea vreme in care Emil Boc era dus de o coloana oficiala dintr-un oras in altul. In acea zi de vara, Emil Boc a avut puterea sa lupte cu supra-eul si sa opreasca pe dreapta ditamai coloana oficiala pentru o clipa de reconciliere cu propriul sine. Emil lua coasa unui taran, inchise ochii si secera iarba cu pofta.

Cu fiecare fir verde taiat, Emil Boc visa ca taie un alt fir nevazut. Cu fiecare miscare de coasa, Emil Boc spera ca macar sa subrezeasca acele fire de care nu poate scapa, fire care il legau bolnavicios de o teribila vointa exterioara.

Da, nu mai vazusem acea lumina eliberatoare in ochii premierului de pe vremea cand, satul de tot ce i se intampla, a oprit la propriu ceea ce i se intampla si pentru o clipa s-a opus pasiv inopozabilului. Cosind. Pentru o clipa nici zeul nu l-a putut opri sa fie el insusi: un om care iubeste viata simpla, care nu se poate stapani in a strange de cu vara pentru la iarna.

Nu am crezut niciodata in mitul soldatului care ramane in ariergarda, pentru a intarzia sinucigas inamicul, in timp ce camarazii lui castiga timp si se retrag. Dupa ce am vazut acea liniste mioritica in ochii lui Boc, va jur, am inceput din nou sa cred. Uitati-va atenti in ochii lui Boc: i-a spus mioarei ce sa-i puna la cap si aseapta linistit sa se termine totul. Cred ca nici nu-i mai pasa daca sforarul se realege sau nu. Cred ca abia asteapta sa creasca iarba din nou pe dealul Feleacului.

(desen de Ovidiu Stanciu)

26 de comentarii:

  1. Foarte tare! Boc- un cumul de mituri.
    cred ca mioara i-a pus la cap "fluieras de soc/ mult zice cu foc"...foc cu foc.

    RăspundețiȘtergere
  2. K, fara suparare, trebuie sa devin iar negativist, si sa-ti spun ca am impresia din ce in ce mai clara ca duci o lupta oarecum inutila. Pentru ca pana la coada nu de presedinte depinde mersul inainte al Ro., ci de parlament si de guvern.
    Uite, daca pana si SIonita, care n-a fost niciodata vreun admirator al lui Base, lasa sa se inteleaga....ceea ce vezi:
    http://www.hotnews.ro/stiri-politic-6266862-sorin-ionita-discutat-online-cititorii-hotnews-despre-razboiul-politic-total-din-parlament.htm
    vezi intrebarea 12.
    Cetateanul din STOmer

    RăspundețiȘtergere
  3. Stai, prietene, ca nu inteleg.

    In acest post am fost politic, dar oarecum metafizic. Adica m-am concentrat exclusuv asupra soartei unui om. Mai mult papusa de lemn decat om, ma rog, alegerea lui. Tu vorbesti despre o lupta de-a mea. Ce lupta vezi tu aici?

    Daca te referi la majoritatea de care vorbea Sorin Ionita, da, suntem oarecum sincroni. Un astfel de om este Boc, corect.

    Dar care din razboaiele mele sunt inutile? Despre ce lupta vorbesti? Cum ca majoritatea vrea un regim de semi-dictatura in Romania?

    RăspundețiȘtergere
  4. K, te faci ca nu intelegi ca vbeam off-topic, despre lupta ta pt a-l convinge pe KJ sa candideze.. Si deasemenea cred ca te faci ca nu intelegi ca presedintele, KJohannis, Iliescu sau Isus Hristos, daca ar fi, nu poate schimba mare lucru in tzara asta; dovada cea mai buna ai avut-o in cei 2 ani de glorioasa guvernare Tariceanu.
    Cetatzeanul din STOmer

    RăspundețiȘtergere
  5. Uite, nu ca as avea vreo simpatie pt madam, e o pupincurista. DAr dac-o avea dreptate? De faza cu taxele locale pana si eu stiam, de prin ziare...
    http://www.romanialibera.ro/a167706/anastase-il-ataca-dur-pe-johannis.html
    Cetateanul din STOmer

    RăspundețiȘtergere
  6. A!

    KJ va fi presedinte, dar nu acum. Demersul meu are sens, mai ales dupa ce el va fi cunoscut ca prim-ministru. Cum le-am spus celor care au aderat la demersul meu, continuam sa strangem semnaturi, ceva mai relaxati, pentru ca cel putin un an vom avea alt presedinte.

    Daca vrei o previziune, iti dau una cu probabilitate de 90% sa fie adevarata: TB intra in turul doi cu un ametitor 40-45%, iar cel de-al doilea este cu un 20-25% fie Crin, fie Geoana. Diferenta dintre acestia doi va fi de cateva sute de voturi. Va fi dramatic.

    Iar TB va pierde destul de clar.

    In 2011 PDL-ul se va narui infiorator, PSD-ul si PNL-ul luandu-si halci intregi din portocalii, astfel incat se vor gandi sa forteze anticipatele, sa reduca voturile portocalii din parlament. Nu stiu daca se vor intelege, dar le tin pumnii sa reuseasca.

    RăspundețiȘtergere
  7. Eu nu doresc acum sa fiu candidat
    Intrebat de ce, daca se bucura de un sprijin atat de important din partea atator partide, nu intra in postura de contracandidat unic al lui Traian Basescu, Johannis a oferit cateva explicatii.
    "Este o chestiune care se poate discuta la aceasta masa, dar nu se poate pune in practica din multe motive. In primul rand, partidele si-au anuntat candidatii, pe urma expira termenul de depunere a candidaturii. Apoi, ei s-au pregatit luni, daca nu ani de zile, pentru aceste candidaturi, tot aparatul s-a pregatit. Iar partidele, in interior, nu ar acepta", a precizat acesta.
    In plus, "eu nu doresc acuma sa fiu candidat. Daca as fi dorit, as fi inceput din ianuarie sa apar mai des, sa ma fac cunoscut. Nu cred ca aceasta majoritate parlamentara isi doreste un candiadat pentru presedinte. Acum nu suntem in criza de presedinti suntem in criza de guvern", a mai argumentat acesta.

    RăspundețiȘtergere
  8. http://www.capital.ro/articol/la-sfarsit-de-mandat-126678.html
    Da,ok, stiu, Ionut Popescu a fost ministru din partea PDL. Si totusi, nu e nici nebun, nici de rea credinta nu l-am putea banui, iar daca propovaduim "iertarea", atunci ar trebui s-o aplicam tuturor, nu numai lui Iliescu. Cam asta fu.
    Cetateanul din STOmer

    RăspundețiȘtergere
  9. E interesant articolul. Si sunt foarte de acord cu faptul ca Boc nu va fi niciodata un corupt. Dar asta nu-l iarta: a venit cu ordonante de urgenta neconstitutionale, iar asa ceva este impardonabil. Prima ordonanta de urgenta exact asa a fost: cea cu salariile cumulate de la stat si de la pensie, un proiect interesant, dar foarte prost aparat.

    Cand ai idei bune, ori mori cu ele de gat, ori le tii pentru tine caci e auto-bataie de joc sa le lansezi si sa incetezi sa crezi in ele mult prea repede.

    RăspundețiȘtergere
  10. Anonim spunea...

    K, te faci ca nu intelegi ca vbeam off-topic, despre lupta ta pt a-l convinge pe KJ sa candideze.. Si deasemenea cred ca te faci ca nu intelegi ca presedintele, KJohannis, Iliescu sau Isus Hristos, daca ar fi, nu poate schimba mare lucru in tzara asta; dovada cea mai buna ai avut-o in cei 2 ani de glorioasa guvernare Tariceanu.
    Cetatzeanul din STOmer
    18 octombrie 2009 21:55


    Isus inseamna nebun

    Iisus inseamna Mantuitorul

    Domnul nostru Iisus Hristos poate sa schimbe tot, mai ingaduie inca ceva timp ca sa ne intoarcem cat mai multi la credinta, caci uitati-va la cata necredinta este in noi si-n conducatorii acestei tari, acestei lumi

    OMENIRE = O MENIRE
    O MENIRE= MANTUIRE

    Doamne Ajuta

    RăspundețiȘtergere
  11. Presedintele Romaniei nu este facut sa schimbe mari lucruri in tara asta in care oamenii se strivesc sa pupe racle cu resturi umane cu ocazia unor sarbatori. Presedintele Romaniei trebuie sa fie reprezentantul Romaniei, oricare ar fi aceasta Romanie. El nu trebuie sa fie arhanghel sau cruciat, trebuie sa fie un om normal si ponderat, pentru a fi un bun exemplu de urmat.

    El nu e voievodul nostru, nici salvatorul nostru, nici mama zmeilor, nici craiul crailor. El trebuie sa fie un om normal si echilibrat, atat de normal si de echilibrat incat sa fie empatic si simpatic.

    Restul, Iisus si compania, nu au ce cauta in ecuatie. Poate or fi schimbat ei apa in vin odata, dar n-au putut opri holocaustul si nici celelalte nenorociri pamantesti, asa ca, te rog, in numele decentei si libertatii de exprimare, nu ne mai impinge de la spate in templul tau, ca nu prea vrem sa intram. Multumesc mult.

    RăspundețiȘtergere
  12. Oki, sunt de acord casi le-a aparat prost. Pe de alta parte, ma bucur ca suntem de acord ca totusi omul a avut (si) idei bune.

    Uite de ce spuneam eu ca Base ar fi fost SUPER-inteligent daca l-ar fi nominalizat, fara sa protesteze, pe KJohannis din prima:

    http://www.romanialibera.ro/a167965/iohannis-o-sansa-pierduta.html

    Pacat. N-a fost. Si iata de ce KJ a devenit inca o sansa ratata, si ca potential prim-min, si ca potential presedinte.

    PS Poate ca, daca tot vorbim despre "hai sa lasam ura la o parte" si despre "e bine sa iertam", poate ca ar fi bine sa nu mai luam drept litera de lege tot ce debiteaza un inginer ratat cu vagi talente jurnalistice, care a facut din acreala si din isterie (ochi bulbucati, o anume celebra geaca de fash, incruntare vesnica) un stil (ma refer la CTP).

    Cetateanul din STOmer

    RăspundețiȘtergere
  13. Dragulmeu cetatean din Stomer, care le incurci pe toate fara fler, uite care e treaba:

    TB nu putea accepta versiunea KJ pentru simplu motiv ca nu e a lui, ci a dujmanilor lui. Folosesc "j"-ul ca asa se pronunta cand esti un pic ciupit, "j" in loc de "sh". TB iti spune ce si cand sa urasti, precum Iisus, pentru ca asa vrea el sau tatal Lui. Pentru ca asa trebuie, intelegi? Oricat de bun ar fi KJ, a fost etichetat drept "nu bun" de tatucul nostru al tuturor.

    Dar asta nu inseamna nimic. Da, cei ce pupa racle cu ramasite umane inside ii pupa si mana tatucului si scuipa pe necuratul indicat, insa ei nu sunt decat 35% max in tara asta. Chiar daca KJ a fost rastignit deja de trimisul lui Dumnezeu pe plaiurile mioritice, el totusi poate sa renasca dupa 6 decembrie, intr-o Romanie eliberata de ultra-ortodoxism portocaliu.

    Nu mi se pare deloc o sansa ratata, asa cum spunea domnul del a Romania Libera. Mi se pare o sansa care inca mai poate invinge, caci pupatorii de racle cu ramasite umane inauntru nu sunt chiar asa de "ultrasi" cum vrea TB si nu isi vor lua topoarele sa-i scurteze de cap pe dujjjmanii lor.

    Cred ca alegerile vor fi pierdute de TB fara varsare de sange.

    RăspundețiȘtergere
  14. In numele decentei , al libertatii de exprimare si a tuturor jertfelor stiute si nestiute ale acestui neam si ale acestei tari, si in numele Domnului nostru Iisus Hristos , potoleste mandria care te face sa crezi ca fara Dumnezeu poti sa faci ceva, nu ma da afara in suturi de pe blogul tau ,doar pentru ca nu intelegi tu, pentru moment, de ce nu a oprit Dumnezeu holocaustul si vorbeste bland , din inima , din suflet si cu minte in acelasi timp... nu veni doar cu mintea , ca nu straluceste fara celelalte doua.

    RăspundețiȘtergere
  15. Imi dai voie sa exist, Danca Danela? Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  16. :):):):):):):):):):):):):):):):):):)e ultra-amuzant dialogul tau cu mme DDanca, asa cum numai un dialog intre un ultra-credincios ca ea si un ultra-ateu ca tine poate fi.....
    Pana la urma, excusez-moi dar cred ca treaba cu "Base-Zeus-tatuc-personalitate conflictuala-trebuie sa fii ori pentru ori contra lui-etcetc", pe langa unele urme de adevar, este in acelasi timp si un mega-ultra-imens clisheu, manevrat de media mogulista (nu, nu e deloc o contradictie, asa cum li se pare anumitor Koluci deveniti peste noapte si politicieni, si politicianisti). Iar mie KJ a inceput sa-mi puta FOARTE urat nu dupa ce am auzit ce spunea Base despre el (ma crezi sau nu, declaratiile alea le-am aflat post-factum), ci dupa ce am aflat ca a fost propus de o "larga coalitie" PNL-PSD-PUR-UDMR. Iar eu, demult, de la partidele astea, nu mai astept nimic bun. Ca el e, si poate va ramane, realmente, indy, ok, pot sa cred; dar ca sa guverneze, are nevoie de: sprijin politic, voturi in parlament, ministri, secretari de stat, prefecti, etcetc. Si, dupa cum bine vezi (sau poate te faci ca nu vezi, dar in realitate tot vezi), chiar daca declara contrariul, NIMENI, nici acum nici dupa prezidentiale, nu are nici un interes sa faca guvern de tehnocrati (nici Base). Incat, eu o papusha, la guvern sau la preshedinte, ca se numeste KJ sau IIlici sau Crin sau Iisus (scriu cu doi i ca sa fie si dna Danca multumita :):):):) ), nu sustin si nu votez.
    Vezi si aici:
    http://www.revista22.ro/articol-6804.html
    Asta e.
    Cetateanul din STOmer

    RăspundețiȘtergere
  17. Inca ceva: sincer, mie toata aceasta criza politica mi se pare o furtuna intr-un pahar cu apa. Adica hai sa fim seriosi: crede cineva ca democratia in Ro a avansat brusc cu 10 ani intr-o zi, printr-o simpla motiune de cenzura aprobata? Eu nu cred. Crede cineva ca, brusc, doar pt ca se schimba prim-min-ul, ala nou, care va fi el, va guverna FARA ordonantze de urgentza? Eu nu cred. Si mai am convingerea ca, intr-o buna zi, care nici nu e foarte departe, politicienii nostri, TOTI, Base, Crin, Oprescu, Geoana, etcetcetc, care cu totzii mai au si cate 1-2-10-100 afaceri pe langa, la care, e lucru stiut si ne-contestat, tin de 1000 ori mai mult decat la "interesul national" cu care stau mereu pe buze, toti astia, zic, se vor trezi intr-o buna zi ca, de atata criza politica, E a ajuns pe la 4,8-5RON, si vor spune "hoooooopa! stati asa ba baietzi, democratzie, democratzie, da' afacerile sunt si ele importante, ca din ele traim....", si sa vezi cum s-or impaca ei atunci si cum or pune de-un guvern fara probleme, care va trece lin si fara zgomote prin parlament.
    Aia e.
    Cetateanul din STOmer

    RăspundețiȘtergere
  18. Dragulmeu anonim,

    speech-ul tau l-am mai auzit: ca nu se mai poate nimic, ca toti vor sa fure, ca toti sunt o apa si un pamant. In mare parte adevarat, dar nu ti se pare prea simplu si noroios? adica de ce tot repeti panseul asta de gandire bizonica generata de un singur neuron?

    Hai sa nu mai vorbim cand nu avem ce spune. Daca vii sa-mi spui ca toti au 1000 de afaceri si ca nu-i intereseaza decat alea 1000 de afaceri, eu vin si-ti spun: Stiu! altceva, mai ai de spus?

    pentru ca este evident ca toata clasa politica e jenibila, numai ca asa jenibili, unii reusesc sa mai faca si lucruri bune.

    Eu la bloc am un gunoier mereu beat. Se clatina de dimineata cum m-as clatina eu dupa doua nunti. Nu stiu cum reuseste sa bea la ora 6 sau 7 in zori vodca cum beau eu ceai, da-i ficatul lui, pana la coada. Ei bine, asa beat, asta face ordine la ghena. Face mult mai incet treaba decat daca ar fi treaz, dar face. Ba daca trece cineva, se chinuie sa articuleze un "Buna dimineata!", desi se chinuie foarte tare sa vorbeasca din cauza alcoolului.

    Deci e o epava de om, dar mai exista putina umanitate in el. Ba chiar si cordialitate. ba chiar si responsabilitate.

    Daca acest gunoier este arhetipul politicianului, haide sa vorbim de cum spune el "Buna ziua!" sau "poftiti in bloc!", nu ca e un alcoolic dezgustator.

    Hai sa vedem ca aerianul Crin si incapabilul Geoana s-au unit cu oportunistul ungur si mi ti l-au palmuit pe Base. Hai sa vedem partea BUNA a paharului. Hai sa remarcam ca folosindu-l pe Iohannis, ei gusta pentru prima data nectarul lucrului bun facut! 65% din populatie e cu ei si se roaga sa nu se certe ca boii inainte sa rezolve problema cu venalul marinar.

    Hai sa vorbim de partea buna a alcoolicilor astora si nu sa ne luam la misto cum ca m-as fi trezit peste noapte politician expert, da?

    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  19. Incredibil. Ma declar complet uimit. Traiasca gunoierul alcoolic, arhetipul politicianului roman de viitor. Ca sa ma repet, daca acolo trebuie cautata umanitatea, cordialitatea, responsabilitatea, etc, atunci de ce drq nu l-am votat pe Nastase?
    Cat despre "discursul meu", nu cred ca era numai asta. Daca il citeai pe Sorin Ionitza cu atentie, si cu "mai mult de un singur neuron", restul fiind alocati proiectelor de tip "hai sa-mi fac un partid", gaseai acolo solutia: actiune civica, de genul "hai sa le creem politicienilor actuali, aia care exista, costuri cat mai mari daca fac prostii. Financiare si de imagine, pt ca se pare ca doar p-alea le inteleg". Adica vreu sa zic, oki, politicienii romani, TOTI politicienii romani, sunt corupti. Oki, poate ca asta pana la urma nu-i asa o drama, poate ca dupa 50 de ani de bezna era normal, poate ca, daca citim putin istorie, nici aia din anii 20-30 nu erau mai breji; si poate ca, sigur, solutia nu-i sa ne lamentam pe tema asta ci sa gasim solutii ca sa-i cernem si sa ajungem sa ne conduca cei mai "curati" dintre ei, pe cat se poate, ma rog. Dar nicidecum la modul "hai sa-i dam si lui Ilici o sansa, si el e om, prin urmare are un graunte de bunatate in el, prin urmare hai sa-i dam un post". Pentru ca, dupa cum judeci tu, ar insemna ca si Ceausescu, si Stalin, daca ar mai fi trait, meritau bagati in guvern, in definitiv si ei aveau un graunte de "bunatate" in ei (nu conteaza, parca asa ziceai, cat de mic e grauntele ala, nu?).
    DA, cred in continuare ca TOTI politicienii romani din momentul asta sunt corupti; dar cred ca putem face lucrul asta sa joace in folosul nostru. Dar nu cu Johannis si nu cu vise de genul "liberalul si cu ungurul si cu Geoana s-au unit (in mod dezinteresat) ca sa scape tzara de marinarul care....."....nici macar tu nu crezi asta. Si cand ziceam ca esti politicianist, nu faceam mishto: si aia varsa din ei valuri de fraze din care nu cred, in sinea lor, o litera, si in felul asta aduna voturi. Repet, asta nu-i nici macar asa un lucru grav: citeste-l pe Neagu Djuvara si-ai sa afli cum se culegeau in '20 voturile c-un mic si-o bere.
    Spor la cules.
    Liviu=Cetateanul din STOmer

    RăspundețiȘtergere
  20. Draga Liviu,

    daca tu imi spui ca nu cred in ceea ce zic, ma declar blocat. Ce vrei sa iti spun? Ca, da, ai dreptate? Inotam in plin absurd, in acest caz.

    Nu vad ce e asa de incompatibil: Iliescu este ministru si in acelasi timp cercetat - sper din toata inima - pentru crimele din '89. Pana la declararea judecatoreasca, presupunem nevinovatia. Cum ai vrea? Vrei sa-l impuscam in strada, sau cum?

    Ca mie nu mi-e clar ce vrei tu sa imi explici? Am citit ce mi-ai dat tu, evident. Nu mi s-a parut exceptional, dar mi s-a parut bun.

    Eu in momentul asta l-as folosi pe Ilici ca ministru pentru a calma bizonul. Daca tot umblu cu alcoolici, macar nu-i brutalizez, ca ametesc si vomita, intelegi?

    Pentru calmarea bizonului si cimpanzeului si gastelor si vulpilor bete, da, Livu, as avea inteligenta sa-l folosesc pe Ilici, criminal patentat de acum 20 de ani. Este in folosul tarii actuale, este fix ce ne trebuie. Pune-ti mintea la contributie si intelege ca cu el la ministerul muncii poti la o adica sa strangi cureaua cu un TVA de 22%. si nimeni din sindicate sa nu cracneasca.

    RăspundețiȘtergere
  21. Da, daca l-ai putea dumneata folosi pe Ilici ca sa faca ceea ce gandesti , l-ai putea folosi si-n folosul tarii nu numai al dumitale, numai ca ... el nu va face fix ce gandesti dumneata .De NKVD ati auzit?

    KJ nu ori si-a dorit sa ajunga in mijlocul vulcanului puturos ori chiar nu dorea deloc postura asta, ii era bine cu felioaia groasa ardeleneasca (ardelenesc mai e romanesc?)

    Anonim,
    nu pot sa ma supar pe tine , nici tu nu te supara pe mine ca in loc de un i , am spus de ce avem nevoie de Ii in numirea Domnului nostru Iisus Hristos.

    De fapt noi daca ne suparam unii pe altii suntem chiar jalnici, pe Dumnezeu sa cautam sa nu-l suparam.
    Alcoolismul trebuie tratat ca o boala , nu ca o scarbire a bietului om si ma refer acum la gunoierul care munceste la blocul in care sta Koluk, care apropos... nu e ateu .
    Ateul nu crede decat in el.
    pt Koluk
    Si cum sa-l pui tu cu fruntea sus pe Ilici care in afara de crimele care ,,pe nedrept`` i se pun in spate a mai ridicat mana sus cu nonsalanta si a zis ,, liber la avorturi`` . Stii cati copilasi au murit de atunci ? Milioane...

    Sinceritatea cu care cineva se apropie de o Sfanta Icoana sau de Sfinte Moaste , evlavia si credinta cea dreapta , numai Bunul Dumnezeu o poate vedea in inima omului.

    Dumnezeu sa va binecuvanteze, Prea Sfanta Curata , Prea Binecuvantata , Pururea Fecioara Maria sa va acopere cu povatuire si blandete si rugaciune, iar Sfantul Parinte Arsenie sa va aduca la Manastirea Prislop casa av luminati sufletele.
    Doamne Ajuta!

    RăspundețiȘtergere
  22. Adevarat, sefii sindicatelor, cei de azi-aceiasi cu cei de acum 4 si de acum 8 ani, au diverse afaceri cu statul si prin urmare sunt si vor fi mereu cu totzii infeudatzi PSD. Incat, da, cu Ilici la carma, desigur, se poate face tva si 50%, fara shocuri(e adevarat ca in stilul asta n-am face decat sa perpetuam stilul sindicatelor aservite politic, dar ce sa facem, nu, monsieur Koluk, daca c'est pour une bonne cause?). Si desigur ca in acelasi stil am putea sa scadem la loc la valorile din 1995 si pensiile, si salariile politistilor, si p-ale avocatilor, etcetc, toate daca l-am putea invia numai, pe Ceaushescu si sa-l punem prim-ministru. Poporul l-ar adula, "pupatorii de resturi umane" l-ar vota si re-vota, totul ar fi asaaaaa de roz....
    Apropo de Ilici: stii, era o vorba: speri mata da' speri degeaba. Nu, tin sa te informez, Ilici NU MAI este cercetat, pentru nimic, momentan. Marele procuror Voinea a reusit sa-i ingroape toate dosarele. Incat in momentul asta Ilici nici macar cercetat nu mai este. E numai bun de ministru.
    PS Pt doamna Danca: stimata doamna, ca de la un credincios ortodox ce ma aflu, va spun: lasati-ne!!!!!! Mai exista si alte bloguri, de ce tineti neaparat sa ne asasinati tocmai pe noi cu panseurile dvs pe teme religioase??
    LB

    RăspundețiȘtergere
  23. Anonim, crestin ortodox, pupatorii de resturi umane nu l-a vota pe ceausesc, acele resturi umane , trensformate in Sfinte Moaste in inchisorile comuniste , sunt ale martirilor acestui neam si ca un crestin ortodox ce va aflati , nu ar strica sa stiti ca in tara aceasta sunteti si dvs si noi si altii care nu sunt nici ca dumneata, nici ca mine. Puteti in atotcuprinzatoarea dvs pricepere de a vedea lucrurile sa tineti seama de toti?
    Vorba lui Koluk ... multumesc!

    Stati linistit , ma retrag , oricum vorbiti ca niste baloane de sapun, n-am vazut macar o idee care sa stea in picioare, doar doi cocosi cu pene aurite intr-o fiertura de conversatie.

    Va las dupa dorinta , rugati-va Bunului Dumnezeu sa nu va lase... aceasta-i esenta!

    RăspundețiȘtergere
  24. Sper ca scaparam de doamna cu crucea, ptiu!

    Concret, Liviu, acu ca tot m-ai facut cu ou si cu otet ca-l pun pe Ilici ministrul muncii, ai vreo alta propunere? Dar, concret, te rog.

    Iar daca nu-ti convine ca a scapat de pedeapsa, ai alta propunere? Concret, daca nu, abtine-te de la reprosuri.

    Accept sa mi se reproseze o afirmatie numai in cazul in care reprosatorul PUNE ceva in loc, sau macar propune ceva in loc. daca nu, ura si la gara.

    Nu mai accept decat discutii constructive la mine pe blog. Nu mai pierd timpul niciunui cititor cu discutii sterile, vreau numai discutii constructive.

    Acestea fiind spuse si batute in cuie, te bagi? :) te rog! Multumesc!

    RăspundețiȘtergere