marți, 13 octombrie 2009

Continuam!

(Klaus Iohannis nu uita, Romania chiar te vrea! - partea a 4-a)


Dragi prieteni!
Pe 2 octombrie domnul Klaus Iohannis mi-a scris o scrisoare! Va marturisesc ca e grozav sa iti scrie cineva atat de important. E valorizant, e reconfortant si mai presus de toate e validant!

Vreau sa va asigur pe toti cei care m-ati ajutat sa strangem semnaturi ca daca nu erati voi, eu n-as fi primit scrisoarea de mai sus. Stiu foarte bine ca va datorez momentul de satisfactie. De fapt, stiati ca voi stii asta, pentru ca v-am marturisit intr-un post anterior ca inca de la prima semnatura colectata – cea a Catalinei - m-am simtit mai responsabil si dator.

Si pentru ca vorbim de nemti, haideti sa trecem la subiect: pe scurt, dansul mi-a multumit pentru efort. Mi-a spus ca doreste sa ramana alaturi de sibieni, ceea ce oarecum m-a intristat. Dar a incheiat cam asa: “Rămânem cu speranţa în mai bine şi urmează să vedem încotro se vor îndrepta acţiunile şi deciziile actualei clase politice şi a viitorului preşedinte.”

Am stat si m-am gandit: ce trebuie sa fac? Si i-am raspuns cam asa:

“Stimate Domn,

Sunt absolut onorat de scrisoarea dumneavoastra si de cuvintele pe care mi le-ati adresat. Va marturisesc ca sunt chiar emotionat: nu cred sa mai prind curand ziua in care un primar faimos al unui oras faimos sa mi se adreseze direct, nominal.
[…]

Tara cam arde. Vremurile sunt cam grele. Nu cred ca este tocmai momentul ca fortele binelui sa joace cartea modestiei.

Desigur, voi respecta dorinta dumneavoastra de a ramane primar in orasul natal, alaturi de oamenii care va iubesc. Sibian insa de-as fi, v-as ruga sa nu stati deoparte. V-as ruga sa incercati sa mergeti la Bucuresti si sa faceti ceva greu de facut, nu sa ramaneti oarecum linistit in acel Sibiu sigur pentru dumneavoastra. Siguranta dumneavoastra de acolo e fragila: ea poate fi surpata oricand de un tzunami venit dintr-un Bucuresti din ce in ce mai convulsionat, mai exploziv, cutremurabil din temelii de nenorocita de clasa politica pe care o avem.
[…]”

Politica se pare ca este de partea mea: astazi guvernul Boc a cazut printr-o motiune de cenzura, iar initiatorii acestei motiuni l-au propus pe Klaus Iohannis ca prim ministru!

Sa fie oare semnaturile pe care le-ati strans voi cauza propunerii liberale? Mie imi place sa cred ca da! Asa ca va propun: haideti sa continuam!

Haidesti sa strangem in continuare semnaturi pentru a-l invita pe domnul Klaus Iohannis sa intre in cursa prezidentiala!

Da, ati citit bine! In cursa prezidentiala! Stiu, pe 22 octombrie se inchide lista cu candidaturi. E ok! Klaus Iohannis va fi premier si cineva va fi presedinte.

Dar cat timp va fi acel om presedinte? Deja stiti ca si Traian Basescu era cat pe ce sa nu mai fie presedinte pentru ca parlamentul l-a suspendat anul trecut. Evident, poporul l-a reconfirmat, dar pentru cateva saptamani a fost suspendat.

Dupa decembrie 2009 niciun presedinte nu va mai fi atat de popular incat sa fie sigur ca isi poate duce mandatul pana la capat. Indiferent de ce se va intampla, noi trebuie sa anticipam lucrurile. Eu sunt un om practic si vreau sa am mereu un plan B. Iar planul meu B este: Klaus Iohannis presedinte!

Va propun sa continuam sa strangem semnaturi si sa fim pregatiti in cazul in care va fi nevoie de opinia noastra. Chiar daca pesedentia tarii va fi libera dintr-un motiv sau altul si Klaus Iohannis este in acel moment premier, planul nostru are sens, deoarece dansul este mult mai potrivit ca presedinte. si daca suntem multi, sunt convins ca ne va asculta.

De aceea vreau sa fim pregatiti pentru a-l invita sa-si ocupe locul ce i se potriveste cel mai bine, adica acela de presedinte al romanilor. Pasii mici sunt mai siguri, nu credeti? Daca drumul spre Cotroceni o coteste neasteptat prin victoriei, asa sa fie!

Dragii mei, continuam? Va rog din suflet!
Multumesc!

8 comentarii:

  1. De mai bine de o luna de zile sustinem candidatura lui Klaus Johannis la functia de presedinte! sustinklaus.go.ro NU suntem implicati politic doar ne am alaturat demersului altor membrii ai blogosferei care vor sa mearga la vot si, mai important, sa aiba pe cine vota!
    Propunerea pentru numirea lui Johannis ca premier este un pas intr-o directie buna! Nepasarea si resemnarea raman in continuare cel mai mare obstacol in calea unei stari de normalitate in Romania.

    Informeaza-te pe
    http://www.sustinklaus.go.ro
    si vino sa discutam la
    http://www.sustinklaus.forums-free.com

    RăspundețiȘtergere
  2. POST SCRIPTUM

    Cei care aveti deja caiete de semnaturi, va rog sa trageti o linie in el. O vom denumi linia de curaj sau linia de intuitie. Cei care au semnat INAINTE ca aceasta linie sa existe trebuiesc felicitati in mod special. Cei care semneaza DUPA sunt si ei importanti, dar trebuie sa stie pe cine sa felicite mai intai.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce sa sustimen ? Nu vedeti cum se aranjeaza lucrurile in politica ? Dl.Basescu a tinut cont de vreo parere, ceva ? NU. In incrincenarea care-l caracterizeaza, -pacat ca nu este canalizata spre un lucru demn de un presedinte- n-a tinut cont de nimeni, doar poate, sau sigur numai de PD ! ESTE seful de partid al PD-ului, si se comporta ca atare...Cum sa ramina Udrea sau Blaga fara portofolii ?! Mi-e lehamite totala...(BOBY 23)

    RăspundețiȘtergere
  4. Vine dl.Basescu azi, cu motivatia nesustinuta, ca este nevoie de un om, de un specialist in economie...Cum sa-l crezi, cind avea posibilitatea sa-l schimbe inca din iarna pe BOc, sa puna un prim-ministru -economist de frunte, sa-l schimbe pe Pogea -ing.metalurg la Finante, sau sa puna un economist la mn.Economiei ? Cum sa-l crezi, cind a sustinut, acum citeva zile ca Nici el, ca presedinte, nici guvernul pus de el, nu si-au propus sa "lupte cu ceea ce este criza economica"? CUM sa crezi un asemenea om ?! CUM ?! (Boby 23)

    RăspundețiȘtergere
  5. lupti cu el, anonim. Lupti cu bunul simt de partea ta. Lupti cum lupti cu putoarea dintre dinti care se pune in fiecare noapte intre ei: te speli zilnic!

    RăspundețiȘtergere
  6. Hei, foarte misto ca a raspuns! Insa osteaza, te rog, scrisoarea aici, un scan, ceva, ca sa nu zica „contestatarii” ca e o miscare de campanie si ca nu exista „docomentul”:). Mult succes in continuare!

    RăspundețiȘtergere
  7. E un .doc, nu prea am cum sa-l pun scan. Pot sa-l pun copy/paste, daca vrei.

    RăspundețiȘtergere