joi, 17 septembrie 2009

Un caiet pentru Klaus

(Klaus Johannis nu uita, Romania-i tara ta! - partea 3)

3 prieteni mi-au transmis ca sunt de acord cu propunerea mea!!!!

George are si el cateva semnaturi! Multumesc mult, George!

Caietul Ralucai! :)

si cei din Chicago!!!


Cine mai vine cu noi? Hai!

....
Am inceput sa primesc mailuri de la oameni pe care nu-i cunosc. Vin intr-un ritm inca mic pentru placul meu, dar vin intr-un ritm optimist, ca intr-un film in care eroul principal este la terapie intensiva, a fost stabilizat, iar toata lumea e cu ochii pe acel aparat al carui nume nu-l stim, dar al carui ticait ne-a intrat in subconstient. Vorbesc de acel aparat care tresare voios la fiecare bataie a inimii eroului.

Exact ca in acele filme, ritmul scrisorilor pe care le primesc este plapand, dar incurajator. Sunt oameni din Alba Iulia, din Tg Mures, din Budapesta si din Toronto. Din Sectorul 3 si din sectorul 1, din Drumul Taberei si din centrul centrului.

Toti vor sa semneze! Unii chiar ma verifica sa afle daca nu cumva sunt o alta minciuna smechera care vrea sa le fure sufletul. Nu, anonime domn speriat, nu sunt nimic din ceea ce va inspaimanta: sunt doar tipul ala din poze. Ma gasiti in posturile anterioare. Mai intai cu un tricou portocaliu, apoi cu unul gri, apoi cu o camasa in carouri.

Uitati-va atent in ochii mei si utilizati-va inteligenta! Am eu fata de altceva decat ceea ce e evident ca sunt? E posibil ca sa fiu altceva decat un om obisnuit, doar cu oleaca mai mult curaj decat semenii lui? Credeti-ma, sunt doar exact ceea ce par a fi.

Ma intreaba multi de ce chestia asta cu pozele. Va spun inca o data si chiar nu voi obosi s-o spun: CHIPUL OMULUI NU MINTE! Oamenii care isi dau buna ziua se uita unul in ochii celuilalt si se evalueaza. In primele 10-15 secunde de la intalnirea cu un alt om afli cam tot ce trebuie sa afli in proportie de 75%. Asta doar daca ai ochii deschisi si mintea limpede.

Dualitatea semnatura-fotografie intareste gestul, facandu-l imposibil de falsificat in aceasta lume a aparentelor. Dar cel mai interesant lucru in toata aceasta miscare pe care v-am propus-o este DESCHIDEREA UNUI CAIET.

De fapt, a devenit interesant, pentru ca nu l-am anticipat. Cand Catalina a semnat in caietul meu, va marturisesc, mi s-a pus un nod in gat. Am zis ca e, asa, intamplator, dar nu era: Catalina ma delegase sa o reprezint! Semnand in caietul meu pentru a-l invita pe dnul Klaus Johannis sa intre in cursa prezidentiala, Catalina ma delega s-o reprezint. La fel si Bogdan, cel de-al doilea semnatar. La fel si ceilati: fiecare cu o catime de speranta in plus.

Nu stiu daca va dati seama, dar inconstient asta imi doream: sa am o responsabilitate. E clar ca din acest motiv am transformat acest blog dintr-un peretel in care bateam mingea micilor mele idei scenaristice intr-un megafon politic.

Am un caiet cu cateva semnaturi. Am un blog cu tot atatea fotografii ale celor ce cred in ideea mea. Dar am o mica problema: nu mai pot sa ma intalnesc cu toti cei care vor sa semneze, oricat de mult as vrea eu! Asa ca va rog pe toti cei care cititi acum acest blog sa va deschideti propriul vostru caiet de semnaturi in care il invitati pe dnul Klaus Johannis sa intre in cursa prezidentiala.






Iata ce fac eu de dimineata: dau copy/paste pe mail urmatoarei scrisori:


Buna Laura!

Iti multumesc pentru gandul bun! M-ai ajuta enorm daca ai deschide si tu un caiet de semnaturi! Stiu ca-i greu, ca-i o responsabilitate enorma sa fii purtatorul dorintelor unor oameni! Dar am mare nevoie ca acest virus bun sa se raspandeasca!

Te rog, deschide si tu un caiet studentesc in care scrie, te rog, pe coperta interioara: "Domnule Klaus Johannis, cei care semneaza in acest caiet va invita sa intrati in cursa prezidentiala." Atat si nimic mai mult! E suficient!

Apoi pune-te pe tine prima in caiet. Scrie: nr. 1, Laura B., oras, serie buletin, data semnaturii si semnezi. Apoi intalneste-te cu un prieten care vrea sa semneze si roaga-l sa scrie: nr. 2, X Xulescu, oras, serie buletin, data semnaturii si semnatura.

Nu uita, obligatoriu, iti faci cu el o poza! Ca sa nu poate nimeni contesta sinceritatea semnaturii! Fa-ti o poza normala. Exact ca si cum te-ai uita in ochii lui Klaus. Pune poza pe blogul tau. Daca nu ai blog, fa-ti unul caci e chiar mai simplu decat sa-ti deschizi un cont de yahoo sau gmail.

Apoi da-mi un mail cu linkul blogului tau. Eu am sa tin contabilitatea. Iti dai seama ce impact pot avea fotografii din CANADA, TORONTO cu oameni care gandesc la fel ca cei din Alba Iulia sau ca cei din secorul 3, Bucuresti? Ravasitor, crede-ma! Tocmai i-am scris unui prieten din Budapesta sa gaseasca cumva un roman cu drept de vot si sa-si faca o poza cu el in fata parlamentului! Ar fi absolut excelent! Iti dai seama ce bucurie putem naste? Ce miscare frumoasa in cel mai adevarat sens al acestui cuvant?

Hai, te rog, ajuta-ma! Be a part of it, cum zic New York-ezii!

Sarumana!

Lucian



Iata ce puteti face toti cei ce ati citit pana in acest punct blogul meu! Ma plec in fata atentiei pe care mi-o acordati. Va tin pumnii sa aveti picul ala de curaj care mi-a trebuit mie sa pornesc aceasta actiune. Nici nu aveti idee cat de puternici sunteti! Nici nu va dati seama cat de frumosi putem fi, noi romanii, in fata tuturor celorlalte popoare, alegandu-ne in numai doua luni un presedinte caruia niciun analist nu ii dadea decat sanse teoretice!

Let’s rock’n’roll it to the poll!


P.S.
Daca dezvaluirea seriei de ID in Canada reprezinta un risc, va rog eliminati aceasta cerinta cand semnati in caiete. Semnatura si fotografia sunt suficiente. Nimeni nu trebuie sa se supuna niciunui risc in aceasta colecta de semnaturi si fotografii. Multumesc pentru semnalarea acestui fapt!

Seria de buletin am introdus-o ca cerinta pentru o eventuala validare oficiala a semnaturilor, desi ele sunt doar o invitatie catre domnul Klaus Johannis de a intra in cursa prezidentiala. Multumesc inca o data.

7 comentarii:

  1. http://www.petitieonline.ro/petitie/semnaturi/voteaza_pentru_noul_presedinte_al_romaniei_klaus_johannis-p69834055.html

    RăspundețiȘtergere
  2. Din Legea electorala martie 2008:

    listă de susţinători - listă cuprinzând unele date personale şi
    semnăturile alegătorilor care susţin o anumită propunere de
    candidatură pentru înscrierea acesteia în alegeri

    Propunerile de candidaţi vor fi însoţite de declaraţiile de acceptare
    a candidaturii, semnate şi datate de candidaţi, precum şi de
    declaraţia de avere şi declaraţia de interese ale fiecărui candidat.

    Lista susţinătorilor trebuie să cuprindă data alegerilor, numele şi
    prenumele candidatului, colegiul uninominal în care
    candidează, numele şi prenumele susţinătorului, codul numeric
    personal, data naşterii susţinătorului, adresa susţinătorului,
    denumirea, seria şi numărul actului de identitate al susţinătorului,
    precum şi semnătura acestuia. În listă se vor menţiona, de asemenea,
    numele, prenumele şi codul numeric personal al persoanei care a
    întocmit-o. Persoana care a întocmit lista este obligată să depună o
    declaraţie pe propria răspundere prin care să ateste veridicitatea
    semnăturilor susţinătorilor.

    Susţinătorii pot fi numai cetăţeni cu drept de vot. Un susţinător
    poate sprijini câte un singur candidat pentru fiecare dintre
    funcţiile pentru care se organizează alegeri.

    RăspundețiȘtergere
  3. Asa si? Ce legatura are cu ce am zis eu?

    RăspundețiȘtergere
  4. Visez ca mâine dimineață să mă trezesc aflând că pentru președenția României nu mai candidează Traian Băsescu, Mircea Geoană, Sorin Oprescu, Vadim Tudor ori Crin Antonescu, ci Mugur Isărescu, Klaus Johannis, Vasile Dîncu și, de ce nu, Alexandra Svet. Că trebuie să aleg nu între niște nume duse pe brațe de partide ori de lipsa de educație a alegătorilor, ci între sistemul economic protectiv al guvernatorului BNR, meritocrația reprezentată de primarul Sibiului, sistemul social al universitarului clujean ori România corporatistă propusă de manifestul jurnalistei (sau PR, cum doriți) din București.

    http://gotiu.viataclujeanului.ro/897/klaus-johannis-pre%C8%99edinte-cum-a-ajuns-internetul-sa-faca-agenda-presei/

    RăspundețiȘtergere
  5. Pai, Mihai! De ce nu iti construiesti singur acest vis? Sau macar o parte din el? De ce nu faci ceva ca macar 5% din visul tau sa se realizeze? E prea putin?

    RăspundețiȘtergere
  6. De departe Klaus Johannis este cea mai buna optiune pentru alegerile la functia de Presedinte al Romaniei din noiembrie.
    In politica insa, lucrurile bune nu vin la cei care stiu sa astepte ci la cei care fac ceva, care iau atitudine care se desprind de restul "majoritatii tacute".
    Continui sa cred si sa sper ca romanii se pot mobiliza si il pot convinge pe Klaus ca nu mai vor ca altii sa aleaga presedintele in locul lor, mai ales acum cand numai trebuie sa aleaga intre doua rele ci pot alege o varianta buna pentru functia de Presedinte!

    RăspundețiȘtergere
  7. Pai, Marius, nu ne ajuti cu un caiet?

    RăspundețiȘtergere