miercuri, 16 septembrie 2009

Like a rolling stone

(Klaus Johannis nu uita, Romania-i tara ta! - partea 2)

breaking news! - un prim link despre noi:
http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/867841/Klaus-Johannis-candidatul-din-blogosfera/

Am inceput sa strang semnaturi pentru a-l invita pe domnul Klaus Johannis sa participe in cursa prezidentiala. De ce fac asta? Pentru ca nu ma mai simt in siguranta in propria mea tara si simt ca trebuie sa fac ceva urgent. Pentru ca simt ca nimic nu mai este in regula in politica tarii mele si ca plutesc in aer nori de furtuna. Si din mai multe motive pe care daca vreti sa le aflati, va rog sa cititi postul meu precedent. In acest post vreau sa va vorbesc de cei care simt la fel ca mine.



Am inceput sa strang semnaturi intr-un caiet obisnuit. Fiecare isi scrie numele in clar, apoi seria de la buletin, apoi orasul in care s-a nascut, apoi data la care scrie, apoi semneaza.



Apoi facem un lucru pe care nu l-a mai facut nimeni! Rugam pe cineva sa ne faca o fotografie. Noi doi, zambindu-i domnului Klaus Johannis, sperand ca ideea noastra va face click si in mintea altora si ca ni se vor alatura multi intru semnatura si fotografie.



De ce semnam intr-un caiet si apoi ne facem o fotografie? Pentru ca vrem sa intarim semnatura cu un zambet, pentru ca vrem ca cel care ne merita semnatura sa ne vada si zambetul, sa ne poate privi in ochi si sa ne evalueze sinceritatea. Ei bine, aici este taria noastra! Nu numai ca avem curajul sa semnam, dar avem curajul sa ne imortalizam gestul, sa aratam cum aratam in clipa semnarii, sa ni se vada chipul senin si lumina din ochi. Sa fie clar pentru toata lumea ca nu suntem o lista anonima, ci un grup de oameni adevarati, frumosi, curajosi, inteligenti, intr-o sincronicitate de invidiat.



Iata primele poze! Iata primii oameni care au semnat in caietul meu! Vi-i prezint pe Catalina si Bogdan...




... pe Cosmin, Ilinca si Dominic...






... Pe Cristina, Cosmin 2 si Avram Silviu...



... pe Bogdan 2, Gabriela, Rebeca...





... si Dan!



Si Dana, Dan si Romi.




si George!



Acum va rog sa va intoarceti mai su, la cel de-al treilea semnatar. Primul Cosmin (poza cu sfesnicul intre noi doi). Ei bine, el mi-a dat o idee grozava! Dupa ce a semnat in caietul meu si ne-am facut fotografia, mi-a spus, asa, visand cu voce tare: “Mama, ce misto ar fi sa am si eu un caiet de semnaturi!”


Aerul din acea camera s-a electrizat si ne-am dat seama ca am gasit secretul fisiunii controlate in fizica atat de complicata a ideilor politice! Ca niste fizicieni febrili, am adaugat primei reguli, aceea de a strange nu numai semnaturi, dar si fotografii cu cei ce semneaza, urmatoarea: cine semneaza intr-un caiet isi poate deschide propriul caiet! Proiectul "Klaus Johannis - Manhattan Project" incepea sa prinda vant in aripi.



Ca intr-un vis al retelelor multi-level-margetinkg, lucrurile au inceput sa se multiplice exponential! Iata-i pe cei care au semnat in caietul lui Cosmin! Alina, Florin si Irina...



... apoi Monica, Maria si Oana...




... apoi Ruxi, Vali si Simona.



Iar a doua zi, Mara si Alin.




Si din nou: Nae, Elena si Dragos!





Dintr-un foc (samnaturo-fotografiile lui Cosmin sunt - primele 9 - facute in acelasi moment, evident) Cosmin a dublat consistenta ideii noastre. Spun "noastra" pentru ca deja e upgradata de catre Cosmin si cine stie cine ce mai adauga! Deci, gata, nu mai este doar a mea: este a noastra, a celor care simtim ca nu mai trebuie sa lasam politica asta singura si de izbeliste, caci se nasc astfel numai monstri! Daca ne sincronizam, la inceput in idei simple, apoi in idei mai complicate, NOI CONDUCEM, nu ei! Haideti sa le aratam cat de puternici si cat de inteligenti suntem! Haideti sa le aratam ca daca vrem, ne punem in doar doua luni un presedinte care castiga DIN PRIMUL TUR! Daca Basescu a reusit in 2004, DE UNUL SINGUR sa ajunga presedinte, cum noi, grupul social al celor nascuti in Romania care avem coeficientul de inteligenta peste medie nu ne putem coagula in cea mai buna idee politica momentan posibila?

Deci dragi cititori: ii dam drumul la vale acelei mici pietricele a sperantei din sufletul nostru? O ajutam sa se rostogoleasca peste valea disperarii care ne cam sufla in ceafa? Le aratam “ACELORA” care ne cred prosti si neorganizati ca daca avem o idee si un campion, nu prea ne mai sta nimeni in cale?

La Timisoara, Oana a deschis si ea un caiet, dar inca nu si-a pus pozele pe blog! Am sa postez linkul catre ea “as soon as possible”. Catalin merge in weekend la el acasa, la Constanta si, evident, va deschide un caiet. Cine vrea sa deschida un caiet la Iasi? Ileana, te rog, deschizi si tu unul in Toronto? Hai, ca sunteti multi acolo! Andrei, pliz, deschizi si tu un caiet in Bretania aia superba? Cluj! Sa ma sune cineva din Cluj! Sau cautati-ma pe Facebook! Sau dati-mi un mail! Sau postati aici un comment!

Luati leapsa asta extrordinara de aici si hai s-o ducem cu totii la Sibiu, sa i-o dam lui Klaus Johannis si sa-i spunem: ESTI!

Let’s rock’n’roll!

9 comentarii:

  1. Foarte tare! Unde (sau mai bine zis, cum) semnez? eu locuind in Bucuresti...

    RăspundețiȘtergere
  2. Dan? Unde semnez? eu sunt din Galati

    RăspundețiȘtergere
  3. Vreau si eu sa semnez. Sunt din bucuresti.

    RăspundețiȘtergere
  4. Daniel, Anonim, tacapaca... Nu vreti voi sa va DESCHIDETI un caiet de semnaturi? Sunt foarte prins cu multe semnaturi si aproape nu am timp sa ma duc la toata lumea si sa mai si muncesc sa-mi castig painea! :) M-ati ajuta enorm daca v-ati deschide caiete! In primul rand ati putea duce ideea mai departe, in al doilea rand v-ati asuma o responsabilitate civica si in al treilea rand, aratati ca sunteti capabili de organizare. Caietul nu trebuie sa contina decat numele in clar, data si orasul si seria de la buletin! Atat si nimic mai mult! Apoi - neaparat - pentru a pastra unicitatea gestului si miscarii - sa aveti cate o fotografie cu semnatarii si sa le puneti pe TOATE pe blogul vostu. Nu aveti blog? se face mai usor decat un cont de yahoo!

    Cel mai important este ca Dnul Klaus Johannis sa vada CAT DE MULTI SUNTEM si cu ce viteza ametitoare creste numarul nostru! Mai mult! Trebuie sa se poata uita in ochii nostri! Sa ne VADA LA FATA,sa poata "pipai" semnatura din caiet! cu fiecare poza solidificata de o semnatura, avem un cuvant mai greu de spus! Hai, ajutati-ma si ajutati-va!

    RăspundețiȘtergere
  5. Si noi din Toronto,ce facem ? Cred ca e greu sa te duci cu caietul peste tot in oras; nu-i mai simplu on-line ? Am dat adresa ta pe blogul Roxanei Iordache.Succes !

    RăspundețiȘtergere
  6. Cristina, ideea e sa va intalniti totusi pentru fotografie! Am vorbit pe blog despre dualitatea fotografie-semnatura. Stii, demersul nostru nu trebuie sa lase urme de interpretari, cum ca n-ar fi "valida" semnatura.

    Ai vreo idee cum sa rezolvam chestia asta? Caci nu prea vad cum sa eliminam fotografia din poveste...

    RăspundețiȘtergere
  7. Draga Cristina, eu cred ca nimic nu egaleaza in frumusete o fotografie cu doi romani din Toronto care ar vota cu Klaus Johannis! Nu-i asa?

    RăspundețiȘtergere
  8. Pai citeste postul "un caiet pentru Klaus" si te prinzi! :)

    RăspundețiȘtergere