marți, 8 septembrie 2009

Klaus Johannis nu uita, Romania-i tara ta!

(scrisoare deschisa adresata in primul rand oricarui nascut pe teritoriul Romaniei si abia apoi dansului)

Stimate Domn,

Sunteti si neamt, asa ca n-am sa pierd timpul si am sa va spun direct: va rog frumos sa participati la alegerile prezidentiale din noiembrie 2009. Probabil ca agenda dumneavoastra este diferita, dar nu prea avem ce face: situatia actuala este foarte grava.

Dupa cum vedeti, pactul PSD-PDL seamana din ce in ce mai mult cu pactul Ribbentrop-Molotov si ca atare eu ma simt din ce in ce mai polonez din regiunea Katyn. Ma simt astazi mai mult decat altadata tradat de clasa politica, asa cum si polonezii au realizat dureros in 1939 ca incredibilul se produsese: zvastica umbla pe strazi brat la brat cu secera si ciocanul.

Nu, nu exagerez: desi nu ar trebui sa le compar cu zvastica si secera si ciocanul, ci cu ceafa de porc si sticla de molan, sau cu micul si berea la pet, cele doua partide aflate acum la putere au devenit din ce in ce mai periculoase. Timp de peste 10 ani s-au luptat incercand sa se omoare unul pe celalalt pentru a putea castiga totul. N-au reusit. Asa ca au inceput sa gandeasca. Si pentru ca tot nu le pasa de lege, au zis s-o faca chiar pe fata. Ce-au de pierdut?

Stimate domn, s-au saturat s-o mai faca pe ascuns si s-au pus flamanzi la masa la impartit functii dupa “protocol”. Nu degeaba am amintit de pactul din 23 august 1939: asistam astazi neputinciosi la fezandarea si rumenirea Romaniei, la despicarea si impartirea ei in mici bucatele, dupa “protocol”, ca sa ajunga pentru toate gurile lor flamande, de la marii dulai si pana la micii catelandrii, proaspat intrati in haita. In acel pact infam care impartea Polonia ca pe un mistret gras deja fript, existau si niste note de subsol, niste zgarciuri care urmau sa se imparta ulterior. Acolo era mentionat si numele Romaniei.

Romania era un mistret inca neprins, dar care deja era in catarea amandurora. Romania din acel pact este Sibiul dumneavoastra de acum. Romania inca mai exista in oaze de normalitate sub formele coerente amintite mai sus si sub forme mai putin clar definite din care, de exemplu, fac eu parte.

Eu sunt un tip de 40 de ani, absolvent de invatamant superior, cu propria mea afacere, absolut independent din punct de vedere politic. Imi place sa cred ca fac parte din acea veritabila clasa de mijloc, de oameni care nu pot fi prostiti cu un discurs demagogic, bombat si efemer ca un balon umplut cu heliu.

Stimate Domn, daca nu ne unim dorinta de normalitate intr-o miscare coerenta si clar tintita, ei ne vor invinge. Ne vor invalui in fum de gratar politic, ne vor naclai cu mustarul “prieteniei” lor si inainte sa ne beleasca si sa ne protapeasca, isi vor face poze cu noi. Poze din acelea naclaite de sange, pe care vanatorii si le fac cu tot ce au impuscat.

Nu vreau sa am onoarea sa fiu intr-o asemenea poza langa dumneavoastra, doua victime aliniate frumos intre alte randuri de alte victime, aliniate frumos pentru estetica momentului. Nu vreau sa va spun cu ultima suflare: “Vedeti, v-am spus eu!” si apoi sa-mi dau linistit ortul popii. Eu vreau alt fel de poze.

Vreau sa ma lupt cu ei asa cum ei nu se asteapta sa contraatac si de aceea va vorbesc, considerandu-va un om la fel ca mine, un om ce respecta normalitatea. Ma adresez dumneavoastra pentru ca sunteti in primul rand normal, dar in acelasi timp special. Si asa va vor considera multi oameni aidoma mie, iubitori de normal. Alaturi de mine ei vor descoperi, daca inca nu au facut-o inca, cat de special este normalul din dumneavoastra, doar citind ce scrie pe wikipedia despre dumneavoastra:

Despite the fact that Sibiu's German minority had shrunken to a mere 1.6 %, Johannis has won two re-elections in a row, winning the 2004 election with 88.7%, and the 2008 election with 87,4% of the vote.

Aceste simple cuvinte il fac pe orice roman normal la cap sa fie instantaneu mandru ca e roman. Nu stiu daca va dati seama, dar adevarata decodificare politica a cifrelor de mai sus este aceasta: sunt strigatul nostru de disperare.

Care nostru? Ei bine, cei care nu datoram politic nici un sfantz din ce avem in cont, cei care mergem la Londra sau la Paris cu buletinul, mandrii ca suntem acum din tara Europa, judetul Romania, cei care cumparam din cand in cand o carte, un dvd sau chiar un windows cu licenta, cei care dam 100 si mai bine de lei pe un concert rock cu o trupa adevarata, cei care chiar reciclam hartie, cei care chiar isi cunosc istoria, pe scurt, in fine, cei care s-au saturat sa voteze CONTRA si vor sa voteze PENTRU!

Sunteti cel mai “pentru” de votat presedinte!

Si asta nu e concluzia mea, ci a multor prieteni cu care am “brainstormat”. Dar ne-am saturat de atata brainstorming si de data asta chiar vom trece la actiune!

Fie ca vreti sau nu, am sa fac urmatoarele: am sa strang semnaturi pentru A VA INVITA sa candidati la presedentie. Retineti: pentru a va invita! Eu si preietenii mei ne dorim sa culegem gram cu gram normalitatea, sa v-o dam chezas o vreme si sa va invitam sa va luati o responsabilitate enorma, aceea de a ne reprezenta! Vreau sa va conving incet-incet, trimitandu-va cate un mail cu fiecare samnatura a unui om care gandeste la fel ca mine si care va invita sa veniti pe o functie pe care nu neaparat v-o doriti. Dar pentru care sunteti, in opinia noastra, a semnatarilor, pentru moment, cea mai potrivita persoana!

Semnaturile vor veni, sunt sigur! Una cate una! Am sa-mi sun prietenii din marile orase si am sa-i rog sa faca la fel. Toate semnaturile vor fi adevarate. Am sa-i rog pe cei ce va vor presedinte sa imi citeasca blogul sau am sa le dau aceasta scrisoare deschisa sub forma de print s-o citeasca si daca sunt de acord sa semneze. Apoi imi voi face o poza cu fiecare din acei oameni si toate aceste poze vi le voi trimite pe mail. Ca sa stiti cum arata cei care va vor presedinte!

Chiar daca voi strange doar cateva sute de semnaturi, tot e ceva. N-am dat in nimeni, ci doar am coagulat opinii PENTRU CEVA! E acea etapa in care trebuie sa trecem din punct de vedere politic.

Sper sa strang multe! Cu fiecare zambet de roman pe care il veti primi pe mail va va fi din ce in ce mai greu sa ma refuzati. Sa NE refuzati.

Sau haideti s-o spunem altfel: cu fiecare semnatura/poza pe care voi reusi sa v-o trimit, sper sa fiti din ce in ce mai increzator in fortele dumneavoastra. Sunteti cel mai potrivit campion al normalitatii din Romania, domnule primar si sper, viitor presedinte!

Cu stima si speranta,
Lucian Dobrovicescu
utopiafilm@gmail.com

P.S.

Am uitat sa scriu ca am deschis un caiet de semnaturi pentru cei ce sunt de acord cu ce am scris si vor sa-l invitam impreuna pe Dnul Klaus Johannis SA SE INSCRIE IN CURSA PREZIDENTIALA! Meseria mea imi da sansa sa am ceva timp la dispozitie. Vreau sa ma intalnesc cu cei care vor acest lucru si sa ne facem cate o fotografie sa vada campionul nostru cum arata chipul celor care-l vor presedinte. Pentru cei ce nu sunt din bucuresti, am o alta solutie pe care am s-o anunt in curand.

P.P.S.

Primii doi care au semnat!
Iata-i pe Catalina si Bogdan, primii care au semnat!

Alti 3 prieteni dragi-dragi-dragi au acelasi campion ca si mine! Vi-i prezint pe Cosmin, Ilinca si Dominic. sunt foarte mandru de sprijinul lor!
Luni. am fost la munca si am mai colectionat 4 semnaturi: Cristina, Cosmin si Avram Silviu. Seara, la o bere, Bogdan s-a adaugat si el pe lista.
Celor ce vor mai multa informatie
http://www.klausjohannis.ro/
http://www.cotidianul.ro/klaus_johannis_stie_ce_vrea_sa_se_faca_atunci_cand_va_fi_mare_presedinte_sau_premier-78957.html
http://www.realitatea.net/proiect-de-presedinte---episodul-8--klaus-johannis--neamtul_511397.html
http://www.gardianul.ro/Klaus-Johannis,-candidat-la-Cotroceni!-Tariceanu-nu-vrea-sa-se-bata-cu-Basescu-la-prezidentiale-s130948.html
http://www.sibiul.ro/forum/viewtopic.php?t=2774
http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/811215/KLAUS-JOHANNIS-quotNu-sunt-convins-ca-eu-sunt-solutia-anti-Basescuquot/
http://www.cancan.ro/2007-07-31/Klaus-Johannis---pregatit-de-Basescu-pentru-Cotroceni.html
http://www.cotidianul.ro/portretul_robot_al_presedintelui_romaniei_desenat_de_30_000_de_oameni_video-86457.html
http://www.cotidianul.ro/un_print_si_un_neamt-79499.html

36 de comentarii:

  1. Eu as mai avea doua propuneri la presedentia Romaniei: Arafat (SMURD) si Frunda. Si nu glumesc!

    RăspundețiȘtergere
  2. Pe Arafat il stiu si-l stimez enorm! Si am 100 de prieteni gata sa semneze in orice caiet care l-ar invita sa se implice in ceva.

    Foarte buna idee! Pai, Mihaela, despre asta vorbesc eu in ultimul post! Politica e ca axila: daca nu dai cu deo, apar microbii si bacteriile de gemul celor care ne conduc! Asa ca trebuie sa facem politica CONTINUU! Nu mult, slack-slack, cat sa asiguram tara cu un strat anti-bactericid!

    Asa trebuie sa facem toti: sa mne alegem direct oamenii! Te invit sa faci ce fac eu in ceea ce-l priveste pe Arafat.

    Cat priveste cea de-a doua propunere, nu-l cunosc cu adevarat. Poate faci tu un blog si scrii despre el.

    Astept cu speranta!

    RăspundețiȘtergere
  3. Unde semnez, domn'e? Auzi, si sa-l aduca si pe Rege inapoi cu ocazia asta! :)

    Vlad

    RăspundețiȘtergere
  4. Salut

    semnez, si findca nu am avut unde am creat o petitie sa o semneze oricine si sa aiba si ceva geutate.
    inca nu am primit linkul catre petitie insa cum il primesc il distribui.

    Cam atat am putut face. Sper ca nu am incurcat !
    Cu respect, neuronos
    www.neuronos.wordpress.com

    RăspundețiȘtergere
  5. http://www.petitieonline.ro/petitie/voteaza_pentru_noul_presedinte_al_romaniei_klaus_johannis-p69834055.html

    RăspundețiȘtergere
  6. Anonim! Vin eu cu un caiet de semnaturi la tine! da-mi un mesaj pe facebook. Multumesc mult!

    RăspundețiȘtergere
  7. Neuronos, multumesc. Dar hai sa ne vedem si sa semnezi intr-un caiet adevarat de semnaturi si sa ne facem si o poza si sa i-o trimitem si Dlui Klaus Johannis.

    RăspundețiȘtergere
  8. Count me in Koluce, nu-i nici o surpriza, te sun cind ajung acasa ca sa apari cu caietul acuma sint in Retersdorf adica la 60 de km de Hermannstadt adica unde e Iohannis primar.

    RăspundețiȘtergere
  9. Got it, congruentule! Let's do something positive!

    RăspundețiȘtergere
  10. n-am nimic cu nemtii, dar e mai online initiativa asta

    remuscernea.ro

    ce zici de ea?

    RăspundețiȘtergere
  11. pai hai! semnez si ma pozez si singur daca n`are cine pentru treaba asta nemteasca.

    RăspundețiȘtergere
  12. treaba asta s-a mai discutat. un sas mi-a zis ca daca vine uniunea europeana se strica totul....si asa a fost. ne-au smecherit cu spatiu schengen si ne-au tinut in sah pana au primit ce au vrut. acum, suntem la mana lor si la mana alor nostrii.... tufele astea din politica si administratie. sigur s-a discutat cu Johannis dar mai mult ca sigur ca nu se baga. un lucru o sa-i lipseasca: o majoritate formata de el. nu o sa-i convina sa fie un presedinte cu un guvern pd-l /psd. e un rahat mult prea mare si, ca si Oprescu (aka Sorin Oprescu) o sa fie nevoit sa faca intelegerile necesare. Si nu poate sa accepte. Te-ai gandit si la pozitia Premierului? In cazul de fata poate sa iasa...Basescu si lucrurile si faptele raman la fel. Cred ca stie foarte clar cat de ingrata o sa-i fie pozitia ca si presedinte si nu o sa reziste cu hienele astea. Clar, e cea mai buna optiune pentru noi dar CUM? Trebuie mobilizata populatia sa semneze o petitie prin care poporul sa-i confere dreptul si toata increderea ca Johannis sa-si formeze echipa de guvernare. Aici trebuie sustinuta treaba. Vointa poporului. Si mai are nevoie de un plan de marketing foarte "agresiv" pentru a fi adus urgent in memoria poporului. Eu as proiecta in fiecare sat, comuna, oras din tara filme cu ceea ce a facut Johannis din Sibiu. As pune oameni sa vorbeasca despre el si taote realizarile lui. Si as face o simulare de votare la capatul careia sa aflam daca romanii vor cu adevarat o schimbare sau ..ii doare in cur cu adevarat. Cat la % populatie avem NEmergatoare la vot? Hai sa-i convingem ca trebuie sa faca un efort, sa-si miste cururile, sa arate ca le pasa.
    `

    RăspundețiȘtergere
  13. In Romania nu mai exista doctrine sau ideologii care sa fie respectate cu adevarat iar romanul are un foarte mare defect in a alege cu capul. Si e obisnuit sa gandeasca in turma ( nu uitati mineriada, etc. E complicat dar sincer chiar este nevoie de o revolutie si o inovatie a sistemului de valori, care trebuie sa fie aspirant, real si credibil. Sunt pentru Johannis, dar e nevoie de mai mult decat semnaturi si cererea de participare in cursa prezidentiala. Nu o sa fie suficient. sustin si ajut cauza initiata de Lucian Dobrovicescu dar trebuie dusa la capat complet: cu tot tacamu`

    RăspundețiȘtergere
  14. In situatia in care s-ar misca lucrurile pro Johannis, o sa-si scoata "baietii" munitia si vor ataca. Iar neamtul, daca stie ca nu primeste sprijin serios, nu o sa se bage pentru ca stie ca s-i urca in cap pe toti.
    Ps. Am scris mult...dar imi pasa cu adevarat. Si m-am saturat pana peste cap de rahatii astia si de mass-media de kakat fie antena, realitatea, b1 sau orice televiziune de bagat prostii in cap la populatie. plus ca pe toti i-a fascinat OTV-ul pentru ca si-au creat emisiuni de comunicare gen....televiziunea poporului.

    RăspundețiȘtergere
  15. Dreammaker, iti multumesc pentru gandul bun. bine ai venit printre cei ce vor sa faca ceva. Hai sa incepem cu semnatura si cu poza. ti-am dat mail cu nr meu de tel. astept un beep.

    RăspundețiȘtergere
  16. Am sa-ti explic, Dreammaker, ca nu e deloc nevoie de nicio revolutie, ca lucrurile isterice tin doar de OTV. Oamenii destepti nu-si pierd cumpatul nici daca le arde casa: se duc in beci, incet sa nu se impiedice pe scari, iau de acolo 2 caldari mari, se duc apoi la robinet, le umplu, apoi le toarna atent la baza focului. Daca pui botul la isteria tipic otevista esti pur si simplu one of them. Intelegi? Hai cu noi care gandim mereu la rece sau stai cu ei care vor sa impuste oameni pe stadioane si mai stiu eu ce spanzuratori la romana.

    RăspundețiȘtergere
  17. la Piata Romana, ziceam, ca am auzit si asta: spanzuratori la Piata Romana. Of, Doamne! Cum isteria napadeste Romania... :)

    RăspundețiȘtergere
  18. Anonimului ce il propune pe Remus Cernea.

    Dragul meu, gandurile bune ale acelui baiat sunt torpilate de orgoliul lui de a candida la presedentie. Am ras bine vazandu-l. Mi-e mila de el! Daca tie ti se pare omul ala mai serios decat demersul meu, atunci te rog ramai cu el, sustine-l pe el si mult succes cu el. Eu mi-am ales un campion diferit si nici macar nu am orgoliul de a-l cunoaste personal. Il ajut fara ca el sa stie, pentru ca nu ma intereseaza sa-mi multumeasca. Eu sunt de tipul celui care aduna de pe plaja cioburile de sticla sa nu se taie nimeni in ele si nu astept vreo multumire din partea nimanui. Mi se pare normal s-o fac. So, fiecare cu campionul lui! Succes mult, Anonimule! Eu am alta cale de urmat!

    RăspundețiȘtergere
  19. Lucian, unde-i lista, ada pixu' ca semnez din inima

    RăspundețiȘtergere
  20. Blogjeans!

    Citeste noul post, da-mi mesaj sa ne intalnim, facem semno-poza si iti deschizi propriul tau caiet! Hai ca se poate, zau!

    RăspundețiȘtergere
  21. Sunt din Sibiu si l-as vota si eu pe Johannis presedinte. Sau nu l-as vota, ca sa nu plece din Sibiu.

    RăspundețiȘtergere
  22. Draga Koluk,

    Ti-am citit blogul, dar oricat de bine intentionat esti tu, cred ca duci lucrurile prea departe, cu prea mare vehementa.

    Comparatia dintre o alianta politica si alianta dintre doi dintre cei mai sadici si mai tiranici dintre leaderii istoriei mi se pare deplasata. Eu citesc dosarele bunicului meu de la Securitate, precum si o carte istorica despre exact acest pact si ororile comise asupra populatiei civile mi se par fara seaman.
    Scrisoarea ta dovedeste o revolta justificata, dar comparatia dintre politica a doi criminali si niste intelegri politice necesare guvernarii unui stat mi se pare deplasata si chiar jignitoare pentru gravitatea celor care au indurat ororile atat comuniste cat si naziste.

    Nu pot subscrie si promova aceste idei.

    RăspundețiȘtergere
  23. Hmmmm. Ciudat mod de a intelege lucrurile.

    Deci tu spui ca simpla comparatie dintre drama Poloniei din 1939 si drama romaniei din 2009 este jignitoare pentru polonezi. Da-mi voie sa-ti spun ca nu-i asa.

    In primul rand ca eu spun "ma simt din ce in ce mai mult polonez" sau spun ca situatia seamana "din ce in ce mai mult" cu 1939. Deci dovedesc ca stiu masura lucrurilor.

    In al doilea rand, eu vorbesc despre dispretul celor doua partide aflate la putere fata de poporul condus, dispret care este CAM ACELASI cu cel din 1939, moment in care niciunui ministru rus sau niciunui ministru german nu-i pasa de soarta niciunui polonez.

    Eu ca roman detectez nu o indiferenta, ci o ura a celor care ne conduc fata de noi. Pot afirma ca Basescu, Geoana, Vanghelie, Vadim, Becali ne urasc din tot sufletul sine dispretuiesc asa cum numai un nazist sau un comunist au facut-o.

    Singura diferenta intre 1939 si 2009 este ca nu se mai folosesc gloante. Aici, slava Domnului, a evoluat societatea. Nimeni nu mai poate repeta acele orori fara sa fie stigmatizat imediat. au invatat-o dureros sarbii, acum 10 ani.

    Poate ar trebui sa specific mai clar si sa ma simt polonez sau ceh in 1933 - in loc de 1939 - ca sa fie mai clar ca urgia sta sa se nasca si nu s-a descatusat inca. Asa ar fi corect, doar ca nu cred ca va castiga textul in consistenta.

    Iti multumesc pentru observatii. Am invatat sa apreciez cand cineva isi rapeste din timpul sau si citeste, apoi iti compune o scrisoare.

    RăspundețiȘtergere
  24. Faptul ca nu se folosesc gloante, arestari, deportari si torturi este o MARE diferenta. Faptul ca o ignori cu o fluturare de mana, foarte trist.

    De fapt tu te revolti impotriva ta insuti, nu impotriva unei clase conducatoare, impotriva neputintei proprii de a schimba ceva. Cred ca ar trebui sa iti definesti tinta si scopurile mai bine. Aceasta condamnare generica nu face decat sa arate ca de fapt nu prea stii ce vrei, si ca de fapt nu prea stii cum se conduce o tara si nu prea stii cam care ar fi asteptarile pe care ar trebui sa le ai de la un politician. Eu cred ca asteptarile ar trebui sa inceapa cu cele pe care le ai de la un om obisnuit - decenta, bun simt, simtul masurii si harnicie. Din pacate atacul tau nu face decat sa raspunda prin absenta acestor calitati. (ma rog, mai putin harnicia pe care nu o pot verifica). La care se adauga, mi se pare, dorinta generala de show, oricum, si ea trasatura comuna cu politicienii si bogatasii aflati la putere.

    E laudabila incercarea de a propune o alternativa la presedintie. Mult succes. Eu tot consider o obraznicie comparatia ta. Mai ales ca nu recunosti privilegiul de a putea sa o faci! Chiar dreptul de a-si putea exprima o opinie era ceva ce li se luase acelor oameni, impreuna cu viata lor si a familiilor lor.

    Mi-e teama ca din aceasta degringolada a unei generatii fara repere sa nu se nasca un curent extremist puternic. Cei care au o credinta vor fi intotdeauna atragatori pentru cei care nu stiu ce vor.

    RăspundețiȘtergere
  25. Repet: ma simt din ce in ce mai polonez! Nasul meu imi spune ca mi se pregateste ceva de tipul "acelei" viziuni politice, pliata pe non-violenta politicii actuale. Daca in continuare ti se pare o nesimtire a mea, sunt curios sa ascult rationamentul tau in continuare. Este destul de singular, sa stii: nimeni nu mi-a mai spus asta. Oricum, sunt deschis, mai ales la critici.

    RăspundețiȘtergere
  26. Am observat ca nu esti singurul care isi exprima revolta pe net, pe bloguri, pe facebook. a fost o domnisoara care scrisese o epistola similara pe facebook, care a fost preluata si supercitita. La TV, intr-o emisiune cu Florin Calinescu, care o desfiinta (pe nedrept si sexist, cred eu).
    M-ar interesa sa colectionez astfel de scrisori revoltate. Ai mai intalnit astfel de epistole?

    RăspundețiȘtergere
  27. Alexandra Svet o cheama. iti dau linkuri imediat.

    http://standard.money.ro/articol_105585/manifestul_genera__iei_facebook___trezi__i_va__asta_nu_e_romania_noastra.html

    http://www.youtube.com/watch?v=vND8xy4ixrw

    http://www.rezistenta.net/2009/09/cine-e-in-spatelealexandrei-svet-se.html

    RăspundețiȘtergere
  28. Actiune, motor... ce ne mai lamentam atat!

    RăspundețiȘtergere
  29. da-mi un mail si ne intalnim! Multam Dan!

    RăspundețiȘtergere
  30. Da, multumesc, anonim! chiar trebuie sa ne miscam, indiferent cat de tarziu e!

    RăspundețiȘtergere
  31. inca un vot sigur din alba iulia daca va vota. si mai stiu cativa care vor un presedinte cel putin fara escu in caracterizare

    RăspundețiȘtergere
  32. Anonim din Alba iulia, nu vrei tu sa iti deschizi propriul tau caiet de semnaturi? Te rog din suflet!

    Sunt foarte prins cu multe semnaturi si aproape nu am timp sa ma duc la toata lumea si sa mai si muncesc sa-mi castig painea! :) M-ati ajuta enorm daca v-ati deschide caiete! In primul rand ati putea duce ideea mai departe, in al doilea rand v-ati asuma o responsabilitate civica si in al treilea rand, aratati ca sunteti capabili de organizare. Caietul nu trebuie sa contina decat numele in clar, data si orasul si seria de la buletin! Atat si nimic mai mult! Apoi - neaparat - pentru a pastra unicitatea gestului si miscarii - sa aveti cate o fotografie cu semnatarii si sa le puneti pe TOATE pe blogul vostu. Nu aveti blog? se face mai usor decat un cont de yahoo!

    RăspundețiȘtergere
  33. gorun_sim@yahoo.com21 septembrie 2009 la 15:17

    Gorun.
    Nu este rea ideea. Sunt pentru sasu ca este cel mai bun dar va fi foarte greu pentru el sa se lupte cu haitele din partide. Pentru a avea putere , trebuie schimbata constitutia. Nu sunt lamurit cu acel caiet de semnaturi, unde este si cine umbla cu el in fiecare orasi din tara.

    RăspundețiȘtergere