duminică, 23 august 2009

Zeus, voi dansa la moartea ta

Pentru ca te urasc. Mie nu-mi place sa urasc, dar m-ai mintit, bestie geniala, m-ai mintit ani de zile si eu ca prostul te-am votat. Te urasc pentru ca mi-ai inselat increderea, pentru ca ti-ai batut joc de mine, asa cum si-a batut joc si Micul Rosu si Marele Rosu de dinaintea lui. Dintre toate capeteniile Olimpului mioritic, pe tine te urasc cel mai mult. Nu-ti vreau creierii varsati pe cladaram, asa cum s-a intamplat cu Marele Rosu, nu, fereasca Cel de cel mai sus! Am trecut de ura viscerala care apasa pe tragaci! Vreau sa fii decapitat din functia de zeu inainte sa vrei tu sau sa vrea constitutia muritorilor. Vreau sa traiesti restul zilelor tale ca muritor de rand si sa inveti sa plangi cu adevarat. Sa vrei sa dai timpul inapoi si sa nu poti. Sa-l suni pe Cronos si el sa-ti ridice din umeri sau chiar sa-ti inchida telefonul.

As vrea sa te vad stors de divinitate picatura cu picatura, intr-o camera de tortura medievala de mare finete machiavelica. Daca se poate, pe toate ecranele televizoarelor, in direct, ca la inceputul anilor 90. Repet, sa-ti fie inca o data clar: nu ma refer fizic la linsarea ta, fereasca Cel de Cel mai sus, Zeus, ci la sfasierea ta metaforica, pe care o meriti cu varf si indesat.

Ma uit la prostii astia multi, care isi dau coate pe furis, bucurandu-se ca te-au inconjurat si pe tine si pe zeitele tale, si pe fratele tau, os domnesc cu zambet prostesc, care nu are nici pe departe flerul tau, care, doar existand, mai mult rau iti face! Ma uit si ma bucur. Ma uit la nefericirea ta si ma bucur ca este asa de consistenta, de solida, de imposibil de redus! Ma uit la tine si parca vad acea secventa din Titanic in care apele sparg geamurile cabinei capitanului. In spuma acelor ape vad spuma sampaniei deschisa pe strada de oamenii iesiti sa sarbatoreasca, in seara zilei in care tu nu vei mai fi pentru prima data. Mai tii minte cum arata o astfel de seara? Stii ca noi, muritorii, cand dam jos un zeu rau, sarbatorim! Odata te-am urcat chiar pe tine in ceruri, remember? Trebuia sa faci treaba in locul unuia care nu merita. Ei bine, se apropie ziua in care te vom da jos. Abia astept sa-ti vad chipul ravasit din acea zi! Sau seara, sau noapte, sau dimineata.

Si cum iti spuneam, Divinule: voi dansa la moartea ta! Abia astept!

Poate chiar vei reusi sa te tii de nori in toamna. Va veni insa o noua furtuna pe capul tau. Mai tii minte cele 322 de trasnete mici peste care ai trecut cu exceptionala viclenie? Ce zici de o noua incercare? Asa, de revelion, de exemplu. Te tine troposfera? Mai vedem noi!

4 comentarii:

  1. Koluce, ia-o p'asta http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-6029922-fanatism-basescofobie-mass-media-romaneasca.htm si pe urma p'asta http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/863406/SENATUL-EVZ-Cultura-democratica-si-consensul-urii/... nu este importanta ordinea lor, desi aici e cronologica cit fenomenul.

    Stima,

    RăspundețiȘtergere
  2. Dragul meu! M-am gandit foarte bine cand am scris ce am scris. Stiu ca ura e o forma a neputintei, dar de prea multa neputinta am sublimat-o in scris. Si m-am eliberat. Partial. Am si spus de ce il urasc: pentru ca e singurul politician genial care a stiut sa ma faca ani de-a randul. il urasc pentru ca s-a folosit de mine. asa cum ii urasc si pe cei din al Quaeda care mi-au schimbat colateral viata. Imi sustin in continuare afirmatia si nu invit la dans la moartea lui Zeus. Imi curat prin scris neputinta de a modifica radical ceea ce credeam ca poate curge pe langa mine fara aportul meu.

    RăspundețiȘtergere
  3. Revin fiindca am fost confuz. E cioaca ta ca-l urasti pe tip, e cioaca mea ca-l combat consecvent pe unde pot. Ce ziceam eu aici este ca oarecum legat de subiect... intelighentia noastra da cu ele de gard. Omul asta este mai rau decit Iliescu si mai inselator decit el. Pe linga personaj insa, in timp ce tu vei juca, vor cinta niste lautari: dl. Pata ca era sa zic domnul Captain Soare, domnul Paleologu "Pleasca" descendent din Paleologi si altii si altii care il propun pe personaj ca EROU CIVILIZATOR. Ceea ce mie mi se pare de neinteles si foarte daunator. Noi aici tot facem confuzie intre imoral si ilegal. Personajul - ilegal, lautarii - imoral, marijuana - ilegal. Citeste textele de la linkurile alea si uluieste-te si tu. Poate ma ajuti sa inteleg cum e posibil. intre timp a mai aparut un episod ieri in EVZ: http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/865334/SENATUL-EVZ-Tinta-Traian-Basescu---sa-l-uram/. Deci intrebarea este de ca il "urim" pe T. Basescu? Tu findca te-a fentat (premiul "ti-ai luat-o de la Base" ala a lui Guse)eu nu stiu. Citeste textele si zi-ne ce crezi ca-i impinge pe "boierii mintii" sa faca asta. E doar oportunism, e un spirit de minoritar, e complicitate?! Ce e?

    RăspundețiȘtergere
  4. CetateanulDinSTOmer:
    Raspuns la postul cu Zeus: Pata., Plesu, Liiceanu& comp nu il MAI sustin, sau nu il vor mai sustine in curand; s-au lasat si ei pacaliti de "cortina de fum", ca noi totzi. Pentru edificare, a se citi ultimele editoriale ale Alinei Mungiu-Pippidi, de pe RL. Nu am timp sa sap mai adanc acolo acum, dar era unul in care Mungiu chiar scria "in 2004, Basescu a castigat pentru ca Aliantza a furat mai mult decat PSD-ul". Sau cautati editorialul lui Paul Cornea/revista 22, imediat de dupa scandalul Ridzi. Pblema e ca nu e DELOC vesel. Koluk incearca mereu sa fie putin funny (sau mi se pare mie? poate mi se pare, caz in care mea culpa preventiv), dar mie nu imi apare deloc funny, o populatie care sarbatoreste cu sampanie si confetti in fiecare an faptul ca l-a dat jos pe Zeul X si l-a inlocuit cu Zeul X+1. Mi se pare ca asemanarea cu roma antica e cam mare, iar barbarii (ca sa citez tot din Koluk, Al-Quaezii) sunt deja printre noi..... PS Mai, n-am gasit alta metoda sa-ti postez comentariu. Ai facut tu vreo setare sa limitezi sau sunt eu prost? La TRU am reusit fara nici un cont d-ala d-acolo....

    RăspundețiȘtergere